Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ispaljivali signalne rakete

VIDEO Dramatične snimke: "Ruski borbeni avioni ispaljivali su rakete na američke dronove!"

Bliski susret američkih dronova i ruskih ratnih aviona
Bliski susret američkih dronova i ruskih ratnih aviona Associated Press / Screenshot
Aktualno Galerija Bliski susret američkih dronova i ruskih ratnih aviona - 1 Bliski susret američkih dronova i ruskih ratnih aviona - 1 Foto: Associated Press / Screenshot Bliski susret američkih dronova i ruskih ratnih aviona - 2 Bliski susret američkih dronova i ruskih ratnih aviona - 2 Foto: Associated Press / Screenshot Bliski susret američkih dronova i ruskih ratnih aviona - 3 Bliski susret američkih dronova i ruskih ratnih aviona - 3 Foto: Associated Press / Screenshot Bliski susret američkih dronova i ruskih ratnih aviona - 4 Bliski susret američkih dronova i ruskih ratnih aviona - 4 Foto: Associated Press / Screenshot +1 Bliski susret američkih dronova i ruskih ratnih aviona - 5 Galerija 1/6 >>
Američke zračne snage objavile su snimke koje, tvrde, prikazuju kako ruski avioni uznemiravaju američke dronove iznad Sirije.

Američke zračne snage objavile su video koji, tvrde, prikazuje ruske ratne avione koji su se približili američkim bespilotnim letjelicama te ih pokušali onesposobiti.

Objavljena snimka sastoji se od niza isječaka koji prikazuju ruskog borbenog lovca SU-35 kako se približava dronovima MQ-9 Reaper, a kasnije ispaljuje niz signalnih raketa u smjeru putanje leta drona.

"Ovi događaji predstavljaju novu razinu neprofesionalnog i nesigurnog postupanja ruskih zračnih snaga koje djeluju u Siriji", piše u priopćenju središnjice američkih zračnih snaga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vrijeme u Hrvatskoj Stiže grmljavinsko nevrijeme: Izdana upozorenja, ograničenja i u prometu

Američki general Alex Grynkewich rekao je da je jedan od ruskih pilota pomaknuo svoj avion ispred drona i uključio naknadno izgaranje, koje može oštetiti elektroniku Reapera, što je smanjilo sposobnost operatera američke vojske da sigurno upravlja dronom.

Grynkewich tvrdi da su ruski zrakoplovi počeli uznemiravati bespilotne letjelice u trenutku kad su tri drona djelovala iznad Sirije u srijedu oko 10:30 po lokalnom vremenu. Dodao je da su dronovi sudjelovali u misiji protiv Islamske države (ISIS), ali nije precizirano koji je točno bio njihov zadatak.

"Ponašanje ruskih vojnih letjelica tijekom interakcije s američkima bilo je opasno i neprofesionalno. Pozivamo ruske snage u Siriji da prestanu s ovim bezobzirnim ponašanjem i da poštuju standarde ponašanja koji se očekuju od profesionalnih zračnih snaga da bismo se mogli usredotočiti na pobjedu nad ISIS-om", rekao je general te dodao da su Rusi svojim postupcima ugrozili sigurnost i američkih i ruskih snaga.

Pročitajte i ovo Pali uzgajivači marihuane - 5 Pune ruke posla VIDEO Biznis s marihuanom u zagrebačkom prigradskom naselju: "Ima toga sve više..." U Virovitici pak pao i - policajac

General Erik Kurilla, šef Središnjeg zapovjedništva SAD-a, naglasio je da rusko kršenje trenutačnih napora da se očisti zračni prostor iznad Sirije povećava rizik od eskalacije ili pogrešne procjene.

Inače, oko 900 pripadnika američkih snaga raspoređeno je u Siriji da bi surađivalo sa Sirijskim demokratskim snagama, koje predvode Kurdi. Ondje se bore protiv pripadnika ISIS-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene