Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel naljutio se na voditeljicu televizijske emisije koja mu je postavila "nepristojno" pitanje, pa ju je upitao da li bi imala hrabrosti u sličnoj prilici reći Janezu Drnovšeku da je "drugorazredni guru".


Voditeljica emisije "Odmevi" Janja Koren u svojoj je večernjoj emisiji Rupela zamolila da komentira jedan navod iz londonskog lista "Economist" da Slovenija ima ministra vanjskih poslova koji djeluje "neuglađeno i tvrdo" za čovjeka s 20-godišnjim diplomatskim iskustvom, što bi moglo biti problematično u prvoj polovici 2008. godine kad će Slovenija kao predsjedateljica EU-a morati organizirati 4.000 diplomatskih susreta na svim razinama. 

Vezani članci Trump i Putin - 18 Rusija protjerala tri europska diplomata zbog "sudjelovanja u prosvjedima podrške Navaljnom" Slika nije dostupna 'Rupel je prevršio mjeru'

Rupel se naljutio na takvo pitanje, rekavši da se takve teze u strane medije plasiraju iz Slovenije.

"Hoćete li našeg predsjednika države pitati što o njemu piše strani tisak, a pišu da je on drugorazredni guru", rekao je Rupel, teško suzdržavajući nezadovoljstvo nediplomatskim pitanjem voditeljice.

"Slovenija će vrlo dolično predsjedavati Europskoj uniji, za to se već sada vrlo brižno spremamo", rekao je šef slovenske diplomacije.

Rupel je isto tako rekao da su primjedbe o njegovom 20-godišnjem diplomatskom stažu smiješne jer je on prije 20 godina bio književnik i urednik časopisa "Nova revija", a diplomacija je tada vođena iz Beograda, a ne iz Ljubljane.