Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testiranje potvrdilo

RIJETKI SLUČAJEVI Rodila blizance različitih očeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovima šire obitelji bilo je čudno da blizanci međusobno ne liče nakon čega su odvedeni na testiranje koje je pokazalo da ne dijele oca.

Znanstvenici u Vijetnamu potvrdili su slučaj blizanaca koji imaju različite očeve.

Pročitajte i ovo Kamion u kojem je kod Londona pronađeno 39 tijela (Foto: AFP) - 2 Nastavljaju se uhićenja Identificirane prve žrtve kamiona smrti kod Londona: U Vijetnamu policija uhitila osmero ljudi Kamion u kojem je kod Londona pronađeno 39 tijela (Foto: AFP) - 3 Potvrdila policija Migranti pronađeni u hladnjači su Vijetnamci: Osim vozača, za ubojstva optužen još jedan muškarac

Naime, vijetnamski par nedavno je donio svoje dvojajčane blizance u Centar za genetiku i tehnologiju u Hanoiju, na DNK testiranje. Razlog je bio pritisak članova obitelji koji su primijetili da djeca međusobno ne nalikuju.

Ispitivanje je pokazalo da nije došlo do zabune u bolnici - dječaci imaju istu majku, ali različite očeve. Le Dinh Luong, predsjednik Genentske udruge, rekao je da je obitelj bila iznenađena i u potrazi za najboljim načinom da se pozabave zanimljivom situacijom.

Više detalja nije htio otkrivati zbog ugovora o povjerljivosti koji je potpisao s roditeljima blizanaca.

Vijetnamska novinska agencija objavila je kako se radi o obitelji iz pokrajine Hoa i djeci staroj dvije godine. Jedan blizanac ima gustu, valovitu kosu, a drugi tanku i ravnu.

Blizanci koji imaju različite očeve vrlo su rijetka pojava, rekao je Luong i dodao da je ovo prvi slučaj u Vijetnamu za koji on zna.

Slučaj blizanaca s različitim očevima zabilježen je prošle godine u SAD-u kada je sud odredio da muškarac iz New Jerseya mora plaćati za jednu od djevojčica nakon što su genetski testovi pokazali da nije otac drugoj blizanki.

Životni vijek jajne stanice je od 12 do 48 sati, a sperma je sposobna za život sedam do 10 dana, tako da postoji razdoblje od oko tjedan dana za potencijalno preklapanje i oplodnju za vrijeme dva zasebna spolna odnosa, piše CNN.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene