Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jemen osniva

Rehabilitacijski centar za zatvorenike iz Guantanama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jemen će osnovati poseban centar u kojemu će više od stotinu Jemenaca proći rehabilitacijski program nakon što budu pušteni iz američkoga vojnog zatvora Guantanamo na Kubi, izvijestilo je u četvrtak državno glasilo.

Centar za prihvat i rehabilitaciju gradi se uz pomoć SAD-a, objavilo je službeno glasilo ministarstva obrane, pozivajući se na dobro obaviještene izvore. U novim prostorijama, zatvorenici će proći niz 'programa moralne pouke čiji će cilj biti nastojanje da se ublaži i potpuno ukloni njihov ekstremistički način razmišljanja', prenosi list, dodajući kako će jemenske vlasti primiti zatvorenike iz Guantanama odmah po otvaranju centra.

Pročitajte i ovo HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Rastu tenzije HDZ plakatom sprdao Puljka, ubrzo stigao odgovor: "Nije sramota biti nepismen, sramota je biti drzak i nepismen" Ana Dorotić Čaljkušić većina nije ugrožena Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke

>> Obama suspendirao Guantanamo na 4 mjeseca

U centru će biti smješteni zatvorenici i članovi njihovih obitelji. Oko stotinu od 250 zatvorenika koji se nalaze u kontroverznom logoru Guantanamo državljani su Jemena. Od otvaranja Guantanama 2002. iz njega je pušteno trinaest jemenskih zatvorenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene