Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele 30 posto veću plaću

Radnici riječke Čistoće još uvijek u štrajku: "Moja poruka gradonačelniku je da odriješi kesu i da nam da lovu"

Aktualno Galerija Radnici riječke Čistoće - 1 Radnici riječke Čistoće - 1 Foto: Vijesti Nove TV u 14 Radnici riječke Čistoće - 2 Radnici riječke Čistoće - 2 Foto: Vijesti Nove TV u 14 Radnici riječke Čistoće - 3 Radnici riječke Čistoće - 3 Foto: Vijesti Nove TV u 14 +0 Radnici riječke Čistoće - 4 Galerija 1/4 >>
Djelatnici riječke Čistoće još uvijek su u štrajku. Traže povećanje plaće od 30 posto, a na niže ponude nemaju namjeru pristati.

Radnici riječke Čistoće i u četvrtak su u štrajku. Uz radnike na terenu s radom je stalo i administrativno osoblje. Ukupno 440 djelatnika komunalnog društva u četvrtak ne radi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sporazum o prekidu vatre Azerbajdžan i armenski separatisti bez dogovora o miru: "Svakog trenutka oni nas mogu uništiti, počiniti genocid nad nama"

Rezultat je to neuspjelih pregovora s gradonačelnikom Markom Filipovićem, koji je još u srijedu ponudio 15 posto neto povećanje plaća terenskim radnicima te sedam posto administrativnom osoblju. Niže je to od radničkih zahtjeva koji traže povećanje plaće za 30 posto.

"Dok se naši uvjeti ne ispune, ne odustajemo u potpunosti i svi naši djelatnici zahtijevaju u netoiznosu 30 posto povećanje osnovice plaće za sva radna mjesta", poručila je Vana Kocijančić, djelatnica KD-a Čistoća.

"Moja je poruka gradonačelniku da odriješi kesu i da nam da lovu da možemo normalno živjeti", dodao je Ćenan Beljulji.

Pročitajte i ovo Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Nitko nije ozlijeđen Božinović komentirao pucnjavu na hrvatske specijalce iz smjera skupine migranata

"Danas smo odvezli samo iz dvije bolnice iz humanih razloga da se ne dogodi nešto. Bolnica je bolnica, nama nije u interesu da uništimo firmu niti da ne radimo", istaknuo je Omer, djelatnik KD-a Čistoća.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene