Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbili ponudu gradonačelnika

Kontejneri puni, ulice neočišćene, radnici nastavljaju sa štrajkom: "Imam istu plaću kao kad sam se zaposlio, ali tada je benzin bio 3 kune, sada je 12"

Aktualno Galerija Ivica, radnik u riječkoj Čistoći Ivica, radnik u riječkoj Čistoći Foto: DNEVNIK.hr Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Štrajk riječke Čistoće - 1 Štrajk riječke Čistoće - 1 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk riječke Čistoće - 2 Štrajk riječke Čistoće - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Štrajk riječke Čistoće - 3 Galerija 1/6 >>
Riječki kontejneri za otpad danas su ostali puni, a ulice neočišćene. Djelatnici Čistoće cijeli su dan u štrajku. Traže povećanje plaće. Uživo iz Rijeke javila se reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

Radnici riječke Čistoće ne odustaju od svojih zahtjeva, traže veće plaće od 30 %. Gradonačelnik ih je ekspresno primio, ali njegovu ponudu radnici su odbili! Umjesto na ulicama grada radnici riječke Čistoće od ranog jutra su bili na burnoj raspravi s direktorom.

"Nas zanimaju konkretni rezultati, mi imamo ovdje zahtjeve i naši su zahtjevi 30 % neto povećanje plaća, uvjeti rada i kolektivni ugovor i hoćemo to pismeno", rekli su radnici. "Mi kolektivni ugovor nemamo već 5 godina, ovo je užas!", rekao je radnik KD-a Čistoća Rijeka.

Nezadovoljstvo tinja godinama. Prosvjed nisu najavili. Prvi put u 20 godina ovako se bore. "Imam istu plaću kao kad sam se zaposlio, benzin je kad sam se zaposlio bio 3 i pol kune, sad je 12. Je li to realno i normalno?", rekao je radnik Ivica.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Karlovcu - 3 TEŠKO OZLIJEĐEN MLADIĆ Poznat uzrok eksplozije u Karlovcu, policija objavila detalje: Plamen je sukljao sedam metara u zrak

Radnici na terenu imaju plaću od 690 do 1300 eura. Nakon sastanka - gradonačelnik je dao ponudu. Povećanje od 15% neto već s plaćom za deveti mjesec.

"To je ono što društvo sada temeljem kalkulacije može jamčiti i preneseno je i predstavnicima sindikata i radnika da se nastavljaju pregovori oko daljnjeg povećanja ne samo materijalnih prava nego i uvjeta rada", rekao je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Ponuda je odbijena.

"Ako socijaldemokracija nedotaje dolje u gradu, ovdje se danas pojavila. Poruka svim građanima Rijeke - molim vas, nemojte nam zamjeriti, znamo da je grad prljav. Međutim, imamo veliki problem s fluktuacijom ljudi, nama kičme pucaju" rekao je radnik Čistoće Ćenan Beljulji.

Pročitajte i ovo Afrička svinjska kuga - 2 Užasne posljedice Zbog afričke kuge eutanazirano više od 17.000 svinja: "Ovo je možda najozbiljnija bolest stočarstva"

Uživo se iz Rijeke javila reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga. Razgovarala je s radnikom Adnanom Spasolijem.

"Nakon što ponuda gradonačelnika nije prihvaćena, radnici su na kraju smjene otišli svojim kućama. Čišćenja grada danas nema", istaknula je reporterka.

"Neće se čistiti večeras, a za treću smjenu isto mislimo da neće biti odvoza smeća. Sutra nastavljamo dalje, skupit ćemo se kao i danas. Vidjet ćemo reakciju gradonačelnika koji je dobio negativan odgovor s naše strane pa ćemo vidjeti što dalje", rekao je Adnan Spasoli.

Više pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene