Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Putin ne dolazi na summit NATO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kremlj je u utorak objavio da ruski predsjednik Vladimir Putin "nažalost" neće moći doći u Rigu na sastanak s francuskim i latvijskim čelnicima na marginama summita NATO-a.

Zamjenik glasnogovornika Kremlja Dmitry Peskov izjavio je da je postojala mogućnost takvog posjeta u srijedu, na kraju sastanka na vrhu Sjevernoatlanskog saveza.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

- Nažalost, zbog nemogućnosti usklađivanja rasporeda
(latvijske predsjednice Vaire Vike-Freiberge, francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca i Putina) taj se posjet neće dogoditi, rekao je. 

U Rigi je u utorak počela kružiti informacija da bi na summit mogao doći i ruski predsjednik Vladimir Putin. Glasnogovornik NATO-a Appathurai rekao je da ne zna za takvu informaciju. 

Međutim, ured francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca priopćio je da je Putin predložio Chiracu da dođe u Rigu kako bi mu čestitao rođendan. 

Nijedan ruski predsjednik nije posjetio Latviju, nakon što je 1991. ta zemlja ponovno stekla samostalnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene