Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pregovori u Parizu

Putin i Zelenskij prvi put za istim stolom, hoće li postići dogovor o uspostavi mira na istoku Ukrajine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se prvi puta s ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskijem u ponedjeljak na summitu u Parizu čiji je cilj postići napredak prema ponovnoj uspostavi mira na istoku Ukrajine.

Uz Zelenskija i Putina na sastanku sudjeluju lideri Francuske i Njemačke, u novom naporu da se okonča sukob u kojem je od 2014. poginulo 13.000 ljudi.

Pročitajte i ovo Predsjednički izbori u Rusiji Predsjednički izbori FOTO Posljednji je dan izbora u Rusiji, održavaju se i na okupiranim ukrajinskim teritorijima: Oporba pozvala ljude na prosvjed, strahuje se od uhićenja Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

Diplomati su ipak oprezni što se tiče rezultata sastanka. Zelenskij ne želi dati prevelike ustupke, a Putin ne voli izvanjske pritiske.

Nakon serije bilateralnih razgovora u Elizejskoj palači, Putin i Zelenskij ušli su u prostor za sastanak s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, izbjegavajući kontakt očima i bez rukovanja za kamere koje se s nestrpljenjem očekivalo.

Sastanci na vrhu u tzv. 'normandijskom formatu', što upućuje na francusku regiju u kojoj su se čelnici četiriju zemalja prvi put sastali 2014., nisu se održali od 2016.

Nakon ovog sastanka na vrhu, očekuje se konferencija za novinare u 19 sati.

Putin i Zelenskij trebali bi nakon summita imati i razgovor u četiri oka posvećen njihovim nesuglasicama oko plina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene