Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od svih zaboravljen

Priča koja slama srce: Ovaj muškarac tri godine nikome nije nedostajao

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Tri godine tijelo je bilo u stanu u neboderu, a da to nitko nije primijetio. Stariji muškarac nikome, izgleda, nije nedostajao. Nizozemska policija nakon otkića je građanima uputila dirljivi apel.

U stanu u jednom amsterdamskom neboderu policija je pronašla tijelo starijeg muškarca, a pretpostavlja se da je preminuo prirodnom smrću. I to ne bi bilo ništa zapanjujuće da muškarac nije umro prije - tri godine.

Policija je tijelo pronašla nakon dojave susjeda. Kada su stigli u stan, čekalo ih je užasno otkriće. 

Pročitajte i ovo Soba za saslušanja u američkom Senatu Seks-skandal potresa Ameriku Dvojica muškaraca snimila seks u Senatu, jedan je pozirao na sve četiri na stolu: "Više nije zaposlen"

Pročitajte i ovo Herzi Halevi Prosvjed u Tel Avivu VIDEO Izraelski vojni zapovjednik preuzeo odgovornost za smrt izraelskih talaca: "Pogriješili smo"

"Muškarac je preminuo 2020. godine, točno u vrijeme kada su zbog pandemije koronavirusa stanovnici zamoljeni da ostanu kod kuće. Iz poštovanja prema obitelji nećemo objaviti detalje smrti niti njegov identitet", priopćila je nizozemska policija.

Nema dokaza za zločin, tvrde istražitelji. Kako pišu nizozemski mediji, nema tragova provale, a vrijedne stvari koje je muškarac posjedovao su još uvijek tamo. Vjerojatno je to bila prirodna smrt, ali ona koja je dugo bila neotkrivena, piše Fenix Magazin.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje opstanka Uskoro se uvodi novo kazneno djelo: Bilo je samo pitanje vremena kada će ovaj problem postati ključan

Policija je u stanu pronašla dokaze da je tijelo tamo bilo tri godine. To je očito bilo teško razumjeti čak i iskusnim službenicima.

"Bilo je tužno vidjeti da ima ljudi koji nikome ne nedostaju", priopćila je amsterdamska policija i pozvala ljude da s više ljudskosti gledaju na svoje susjede.

"Mislite malo na svoje susjede i na ljude u svojoj blizini. Čuvajte malo jedni druge", poručila je policija.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Ottawi u znak podrške židovske zajednice i Izraela Zbog sukoba u Izraelu Još jedna zemlja bori se s novim valom antisemitizma i islamofobije: U najvećim gradovima porastao broj zločina iz mržnje

Pročitajte i ovo Crkva Svete obitelji u Gazi Okrutan napad Snajperist pucao na ljude u crkvi, ubio majku i kćer: "Jedna je ubijena dok je drugu pokušavala odnijeti na sigurno"

Znakovi upozorenja da se nešto dogodilo su, primjerice, ako iznenada postane vrlo tiho u stanu ili kući, netko više ne izlazi, ne drži se dogovorenih sastanaka ili poštanski sandučić postaje sve puniji. 

"Jer ako se svi malo bolje brinu jedni o drugima, ničije tijelo neće tri godine trunuti u svom stanu bez dostojanstvenog pokopa", poruka je policije u Amsterdamu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene