Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osjetili plin

Uzbuna u glavnom gradu u susjedstvu! Građane uznemirio neugodan miris

Ljubljana, ilustracija
Ljubljana, ilustracija Foto: Getty Images
Stanovnici Ljubljane su u srijedu ujutro oko 9 sati na širem području grada osjetili jak miris plina, koji se, kako je naknadno utvrđeno, širio s Farmaceutskog fakulteta.

Pozivi u kojima se prijavljuje detekcija plina stizali su u Upravu za zaštitu i spašavanje, a na teren su upućeni vatrogasci, radnici Energetike Ljubljana i policija.

Kako su poslije provedene istrage priopćili s Farmaceutskog fakulteta, plin je ispušten tijekom pokusa izvedenog u jutarnjim satima, no budući da je riječ o jednokratnom događaju, ne očekuju se nove ili buduće pojave ispuštanja plina u okolno područje.

Pročitajte i ovo Nermin Sulejmanović Monstrum Nermin Sulejmanović Sahranjen nakon što mu je tijelo četiri mjeseca bilo u hladnjači: Bivšu suprugu brutalno ubio pred djetetom

Prema objašnjenjima fakulteta, prilikom jednokratnog pokusa došlo je do reakcije u kojoj se oslobodio plin vrlo jakog mirisa koji se može detektirati i u vrlo niskim koncentracijama. Plin u ispuštenim koncentracijama navodno nije izravno opasan, jer se radilo o miligramskim količinama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozlijeđena je Užasan napad u Vukovaru: Žena nožem izbola prodavačicu

Nadležne službe također su završile intervenciju, a zbog trenutnih vremenskih uvjeta miris se može osjetiti još tijekom današnjeg dana, stoji u priopćenju fakulteta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene