Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okrutan napad

Snajperist pucao na ljude u crkvi, ubio majku i kćer: "Jedna je ubijena dok je drugu pokušavala odnijeti na sigurno"

Crkva Svete obitelji u Gazi
Crkva Svete obitelji u Gazi Foto: Afp
Dvije su osobe ubijene, a sedam ih je ranjeno u napadu snajperista IDF-a na katoličku crkvu u Gazi.

Snajperist Izraelskih obrambenih snaga pucao je i ubio dvije žene unutar župe Svete obitelji u Gazi u subotu, objavio je Jeruzalemski Latinski patrijarhat, koji nadzire katoličke crkve diljem Cipra, Jordana, Izraela, Gaze i Zapadne obale.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasna ruta Nova tragedija u Sredozemlju: More je progutalo više od 60 ljudi, među njima je bilo i djece

Od početka rata većina kršćanskih obitelji u Gazi u župi je našla utočište, navodi se u priopćenju. Dvije žene, za koje se navodi da su majka i kći, išle su do samostana časnih sestara.

"Jedna je ubijena dok je drugu pokušavala odnijeti na sigurno", dodaje Patrijaršija.

U napadu je upucano i ranjeno i sedam drugih ljudi.

"Nikakvo upozorenje nije dano, nikakva obavijest. Strijeljani su hladnokrvno u prostorijama župe, gdje nema zaraćenih strana", nastavlja se u priopćenju.

Crkva Svete obitelji u Gazi Crkva Svete obitelji u Gazi (Foto: Afp)

Patrijaršija je priopćila da su tenkovi IDF-a također gađali samostan sestara Majke Terezije, u kojem su smještene 54 osobe s invaliditetom i koji je dio crkvenog kompleksa. Generator zgrade, jedini trenutačni izvor električne energije, kao i izvori goriva, solarni paneli i spremnici vode također su uništeni.

Pročitajte i ovo Rodbina izraelskih taoca u Gazi Teška situacija Moguće novo primirje i razmjena taoca? Netanyahu čvrst u stavovima, obitelji traže prekid vatre: "Izbavite ih iz pakla"

IDF rakete učinile su samostan "nenastanjivim", stoji u priopćenju koje prenosi CNN.

U petak je britanska zastupnica Layla Moran, članica parlamenta Oxford Westa i Abingdona, izjavila da su članovi njezine obitelji koji su se sklonili u crkvu "i više nego očajni i prestravljeni" dok se uvjeti nastavljaju pogoršavati. Moran je 15. studenog rekla Donjem domu britanskog parlamenta da je član obitelji koji se skrivao u crkvi preminuo. Citirajući izjave svoje obitelji, Moran je dodala da su generatori struje u crkvi stali.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Tel Avivu - 5 prosvjed u tel avivu VIDEO Tri izraelska taoca koje su izraelske snage greškom ubile u Gazi držali su bijelu zastavu, otvorena istraga

Pročitajte i ovo Izraelska taokinja Izazovna situacija Izrael i Katar o mogućem nastavku pregovora o taocima: Na putu stoje razne prepreke

"[Moja obitelj] prijavljuje bijeli fosfor i pucnjavu na tom posjedu. Skupljač smeća i domar su upucani, a njihova tijela leže vani i ostala su nepokupljena", rekla je. 

Crkva Svete obitelji u Gazi Crkva Svete obitelji u Gazi (Foto: Afp)

CNN ne može neovisno provjeriti uvjete u crkvi i oko nje, niti navode o korištenju zapaljivog streljiva (koje u nekim okolnostima može biti protuzakonito).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene