Tri tijela pronađena su u ruševinama spalionice otpada nakon eksplozije u utorak u Leverkusenu na zapadu Njemačke, objavili su u četvrtak policija i sudski istražitelji,čime je broj žrtava porastao na pet.

Galerija


Tijela su pronađena kada su sudski istražitelji početi raditi na mjestu nesreće u kemijskom kompleksu industrijskog parka u Leverkusenu. Time se službeni broj žrtava popeo na pet jer su tijela dviju poginulih osoba pronađena nekoliko sati nakon eksplozije u utorak ujutro.

Vezani članci Mjesto otmice autobusa Talačka kriza u Njemačkoj, čule su se tri detonacije: U autobusu za Srbiju uzeo vozače za taoce, upali komandosi... Olaf Scholz (Foto: AFP) Tko će naslijediti Angelu Merkel? Na zadnjem sučeljavanju uoči izbora potencijalni nasljednici odmjerili snage

Dvije osobe još se smatraju nestalima, rekli su istražitelji. Već dan nakon eksplozije istražitelji su rekli da je malo nade da će pronaći preživjele na mjestu nesreće u kojoj je 31 osoba ozlijeđena.

Bila su potrebna dva dana da pristup zgarištu kompleksa postane siguran za istražitelje. U pratnji policije stigli su stručnjaci za okoliš i za kriminalitet. U istrazi će se koristiti i dronovi.

U srijedu je otvorena istraga za umorstvo iz nehaja. Policija dvoji u to da će biti moguć pristup svim dijelovima tvornice jer postoji opasnost od urušavanja struktura koje još stoje i od kontaminacije toksičnim kemikalijama.