Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sestrinstvo

'Ovo je jedna od stvari za koju ne želim da moje dijete ikad vidi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovogodišnja sezona promocije, iako je trebala biti najbojla do sad, nije dobro prošla za sestrinstvo Alpha Phi sa Sveučilišta u Alabami.

U tijeku je proces regrutacije i upisa na američke fakultete. Vrijeme kada sestrinstva i bratstva daju sve od sebe kako bi se prikazali u najboljem svijetlu te na taj način primili što veći broj prijava te na koncu dokazali da su upravo oni ti koje svi žele.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što vi kažete? 'TOČNO OVAKO ZAMIŠLJAM PAKAO' Video koji se mnogima nije svidio Slika nije dostupna I ostale zemlje ex Jugoslavije Promotivni VIDEO koji je naljutio Srbe

Ovogodišnja sezona promocije, iako je trebala biti najbojla do sad, nije dobro prošla za sestrinstvo Alpha Phi sa Sveučilišta u Alabami. Njihov promotivni video kojim pozivaju djevojke da im se priključe oštro je osuđen zbog 'previše seksipila'.

DIGITALNA DETOKSIKACIJA Kako mi je pad mobitela u WC promijenio život

Regrutacijskom videu sestrinstva Alpha Phi kojeg je do sada pogledalo preko milijun ljudi mnogi su zamjerili što je prepun bjelkinja, plavuša i gotovo golih studentica te je okarakteriziran kao 'ze žene gori od Donalda Trumpa', piše News.com.

Video je objavljen prije tjedan dana, a u nedjelju je maknut sa stranica Sveučilišta zbog toga što 'objektivizira' i 'forsira' te uopće nije ohrabrojući.

'Toliko je rasno i estetski homogen i prisiljen, toliko hiper-ženstveni i reduktivno objektivizirajući. Pravi primjer Stepfordskih supruga', opisala je video spisateljica A.L. Bailey.

Prema njezinim riječima videu manjka sadržaja dok obiluje prsatim tijelima. Podsvjesno utječe na muškarce koji iz ovakvih videa uče kako doživljavati te na koncu i kako se ponašati prema ženi. 'To je jedna od stvari za koju ne želim da moje dijete ikada vidi', napisala je Biley.

Prema podacima Sveučilišta u Alabami, više od 2442 djevojaka poslalo je obrazac za prijem na neko od sestrinstva, a 93% dobilo je poziv da prisustvuju selekciji. Njih 13% biti će primljeno na Sveučilište. Broj djevojaka koje žele postati dio Sveučilišta u Alabami ove godine je veći za 7%.

'Video ne prikazuje realnu sliku Sveučilišta. Važno je da studentske organizacije vode računa o tome što objavljuju na internetu i društvenim mrežama jer svojim objavama stvaraju svoj imidž ne samo danas, već onaj koji će ih pratiti u dalekoj budućnosti', kazao je potpredsjednik Sveučilišta u Alabami.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene