Ecstasy, ilustracija (Foto: Pixsell,Henning Kaiser/dpa)
Ecstasy, ilustracija (Foto: Pixsell,Henning Kaiser/dpa) Foto: Pixsell,Henning Kaiser/dpa

Profesor tvrdi kako je pokušavao pomoći učenicima u učenju.


Šezdesetjednogodišnji profesor farmakologije na Sveučilištu Matsuyama na zapadu Japana osumnjičen je za obuku svojih studenata o tome kako pripremiti ecstasy, javljaju lokalni mediji.

Vezani članci Oduzeta droga ecstasy (Foto: PU splitsko-dalmatinska) Kod Splita pala dvojica dilera: Policija zaplijenila ecstasy vrijedan 158 tisuća kuna Ecstasy, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Velika zapljena droge u BiH: Pronađeno više od 7000 tableta ecstasyja i 10 kilograma speeda

Lekcije iz kemije svojim tadašnjim studentima, 61-godišnji profesor je držao tijekom 2013. godine. No, vjeruje se i da je, tijekom siječnja i veljače 2018. godine, napravio još jedan lijek, poznat kao 5F-QUPIC. Radi se o 'dizajnerskoj drogi'.

Profesor je u svoju obranu kazao da se radi o zadatku koje je studentima postavio u akademske svrhe te da im je "pomagao u učenju".

Policija sumnja da je 11 bivših studenata bilo uključeno u proizvodnju droge, piše Independent. Uz osumnjičenog profesora, u proizvodnju droge je uključen i njegov asistent.

Tatsuya Mizogami, rektor sveučilišta, "iskreno se ispričao" studentima i roditeljima. U Japanu, prema važećim zakonima, istraživači moraju dobiti dozvolu regionalnih vlasti za izradu narkotika.

61-godišnji profesor radio je na istraživanju djelovanja lijekova koji uzrokuju halucinacije ili imaju stimulirajući učinak.

U medijima japanskog profesora uspoređuju s profesorom White iz popularne serije Breaking Bad.

Radi se o bivšem učitelju kemije koji je počeo proizvoditi i prodavati metamfetamin kako bi osigurao financijsku budućnost svojoj obitelji nakon što je otkriveno da boluje od neoperabilnog raka pluća.

Velika akcija policije u BiH: Uhićeno 9 osoba, pretresaju se lokacije širom zemlje