Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Akademski zadatak'

Profesor kemije studente naučio kako napraviti - ecstasy: "To je bilo u akademske svrhe... Pomagao sam im u učenju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesor tvrdi kako je pokušavao pomoći učenicima u učenju.

Šezdesetjednogodišnji profesor farmakologije na Sveučilištu Matsuyama na zapadu Japana osumnjičen je za obuku svojih studenata o tome kako pripremiti ecstasy, javljaju lokalni mediji.

Pročitajte i ovo Maloljetnici preprodavali drogu iscrpna istraga Uhićeni maloljetni dileri: Uhvatili ih s kilogramom trave, drogu prodavali vršnjacima kraj škole Slika nije dostupna VAŽNI PODACI Da Zagreb voli travu, i nije neka tajna, ali.. : Najnovija analiza otpadnih voda pokazala je neke baš zanimljive stvari

Lekcije iz kemije svojim tadašnjim studentima, 61-godišnji profesor je držao tijekom 2013. godine. No, vjeruje se i da je, tijekom siječnja i veljače 2018. godine, napravio još jedan lijek, poznat kao 5F-QUPIC. Radi se o 'dizajnerskoj drogi'.

Profesor je u svoju obranu kazao da se radi o zadatku koje je studentima postavio u akademske svrhe te da im je "pomagao u učenju".

Policija sumnja da je 11 bivših studenata bilo uključeno u proizvodnju droge, piše Independent. Uz osumnjičenog profesora, u proizvodnju droge je uključen i njegov asistent.

Tatsuya Mizogami, rektor sveučilišta, "iskreno se ispričao" studentima i roditeljima. U Japanu, prema važećim zakonima, istraživači moraju dobiti dozvolu regionalnih vlasti za izradu narkotika.

61-godišnji profesor radio je na istraživanju djelovanja lijekova koji uzrokuju halucinacije ili imaju stimulirajući učinak.

U medijima japanskog profesora uspoređuju s profesorom White iz popularne serije Breaking Bad.

Radi se o bivšem učitelju kemije koji je počeo proizvoditi i prodavati metamfetamin kako bi osigurao financijsku budućnost svojoj obitelji nakon što je otkriveno da boluje od neoperabilnog raka pluća.

Aktualno Velika akcija policije u BiH: Uhićeno 9 osoba, pretresaju se lokacije širom zemlje Akcija Marakan (Foto: GPBiH) Akcija Marakan (Foto: GPBiH) Foto: GPBiH Akcija Marakan (Foto: GPBiH)1 Akcija Marakan (Foto: GPBiH)1 Foto: GPBiH Akcija Marakan (Foto: GPBiH)2 Akcija Marakan (Foto: GPBiH)2 Foto: GPBiH +0 Akcija Marakan (Foto: GPBiH)3 Svijet Velika akcija policije u BiH: Uhićeno 9 osoba, pretresaju se lokacije širom zemlje 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene