Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uzrok problema je nepoznat, a među pogođenim aerodromima je John F. Kennedy u New Yorku.


Problemi i prekid rada koji su pogodili računala američke Carine i granične policije (CPB) - te popis za nadzor teorista Ministarstva domovinske sigurnosti - prijavljeni su u više američkih zračnih luka u srijedu. Uzrok problema je nepoznat, a među pogođenim aerodromima su John F. Kennedy u New Yorku, aerodrom u Los Angelesu, Bostonu, Dallasu, te luke u Seattleu, Charlotteu i Baltimoreu, piše RT.

Radi li se o letu MH370? 'Pronašla sam olupinu zrakoplova s puno ljudskih kostura'

Vezani članci Prosvjedi u Wisconsinu protiv policijske brutalnosti - 1 Novo policijsko ubojstvo crnca u Americi, mladog biciklista ustrijelili s 20 hitaca u leđa Slika nije dostupna Mora staviti slušalice u uši jer ne može više odgovarati na pitanja

Izvor iz vlade rekao je za NBC News kako je problem pogodio računalni sustav koji provjerava putnike na temelju popisa terorista. Dužnosnici su izvijestili o kratkom prekidu, ali i da je nakon 90 minuta sustav osposobljen.

Dok je sustav bio nefunkcionalan dužnosnici CPB-a koristili su alternativne procedure za obradu putnika, te izvijestili da nema naznaka da je prekid bio zlonamjeran.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook