Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Priština: Srbi opet prosvjedovali na sjeveru Mitrovice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tisuća kosovskih Srba prosvjedovalo je na sjeveru Mitrovice zbog, kako su rekli, 'izdaje srpskog naroda, poniženja i propasti' i u tome ih nije omela ni jaka kiša.

Predsjednik Zajednice srpskih naselja i općina Marko Jakšić ponovno je optužio srbijanskog predsjednika Borisa Tadića za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom. Pozvao je Srbe da masovno sudjeluju na izborima 11. svibnja jer se tada, kako je rekao, odlučuje o sudbini srpskog naroda, o tome hoće li ostati ili otići s Kosova. 

Pročitajte i ovo Srbi na sjevernom Kosovu blokirali ceste DRAMA Kurti večeras udara na sjever Kosova? Dao je ultimatum da se do navečer maknu barikade, oglasio se i NATO Slika nije dostupna Napadač nepoznat Kosovo: U sjevernoj Mitrovici ubijen vijećnik Samostalne liberalne stranke

Održavanju srbijanskih izbora na Kosovu protive se kosovske vlasti i predstavnici UNMIK-a.

Predsjednik Srpske narodne stranke iz Crne Gore Andrija Mandić iskazao je na skupu potporu Srbima i rekao da se 'srpska čast brani na Kosovu'.

Prosvjed je protekao bez izgreda.

Srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac, član Demokratske stranke srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, koji također sudjeluje u predizbornoj kampanji na Kosovu, izjavio je jučer u srpskoj enklavi Gračanici kod Prištine da Beograd ne želi novi sukob na Kosovu. Te riječi nisu naišle na dobar prijam nazočnih Srba, tako da je Šutanovac doživio provokacije i psovke, javljaju prištinski mediji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene