Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Princeza Kiko, snaha japanskog cara, u srijedu je deveti put tijekom trudnoće prevezena u bolnicu radi pripreme porođaja i sprečavanja mogućih komplikacija.


Kiko, 39-godišnja princeza majka je dviju kćeri od 11 i 14 godina. Boravit će u privatnoj klinici u Tokiju do porođaja koji se, prema pisanju japanskih medija, ima dogoditi oko 6. rujna.

Vezani članci Maria Galitzine Iznenada preminula austrijska princeza Maria, samo šest dana prije 32. rođendana Prince Harry (Foto: Getty Images) Princa Harryja prije Meghan su očarale golišave fotke 16 godina starije holivudske miljenice

Kako je priopćila carska palača, zdravstveno stanje princeze Kiko je dobro i dijete se normalno razvija. No zbog neuobičajenog položaja posteljice koji je rizičan za majku i za dijete, princeza bi trebala roditi carskim rezom.

Djetetov spol nije službeno potvrđen.

U zadnjih 40 godina u carskoj obitelji nije rođen dječačić, što u Japanu potiče brojna pitanja o budućnosti najstarije dinastije u svijetu kojoj je, prema legendi, dvije tisuće i šesto godina. 

Nedavno se razmatralo i donošenje novog ustava koji bi omogućio i ženama da postanu prijestolonasljednice obzirom da se u obitelji rađaju samo ženska djeca. No taj je prijedlog stavljen na čekanje do porođaja princeze Kiko.