Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Princeza Kiko u bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Princeza Kiko, snaha japanskog cara, u srijedu je deveti put tijekom trudnoće prevezena u bolnicu radi pripreme porođaja i sprečavanja mogućih komplikacija.

Kiko, 39-godišnja princeza majka je dviju kćeri od 11 i 14 godina. Boravit će u privatnoj klinici u Tokiju do porođaja koji se, prema pisanju japanskih medija, ima dogoditi oko 6. rujna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije joj ispod časti Princeza je, pa što? Pogledajte kako buduća danska kraljica vozi djecu u vrtić Slika nije dostupna Zvijezda suđenja KORUPCIJA U KRALJEVSKOJ OBITELJI Princeza Christina na sudu zbog pronevjere

Kako je priopćila carska palača, zdravstveno stanje princeze Kiko je dobro i dijete se normalno razvija. No zbog neuobičajenog položaja posteljice koji je rizičan za majku i za dijete, princeza bi trebala roditi carskim rezom.

Djetetov spol nije službeno potvrđen.

U zadnjih 40 godina u carskoj obitelji nije rođen dječačić, što u Japanu potiče brojna pitanja o budućnosti najstarije dinastije u svijetu kojoj je, prema legendi, dvije tisuće i šesto godina. 

Nedavno se razmatralo i donošenje novog ustava koji bi omogućio i ženama da postanu prijestolonasljednice obzirom da se u obitelji rađaju samo ženska djeca. No taj je prijedlog stavljen na čekanje do porođaja princeze Kiko.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene