Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Princeza Kiko, snaha japanskog cara, u srijedu je deveti put tijekom trudnoće prevezena u bolnicu radi pripreme porođaja i sprečavanja mogućih komplikacija.


Kiko, 39-godišnja princeza majka je dviju kćeri od 11 i 14 godina. Boravit će u privatnoj klinici u Tokiju do porođaja koji se, prema pisanju japanskih medija, ima dogoditi oko 6. rujna.

Vezani članci Slika nije dostupna Princeza je, pa što? Pogledajte kako buduća danska kraljica vozi djecu u vrtić Slika nije dostupna KORUPCIJA U KRALJEVSKOJ OBITELJI Princeza Christina na sudu zbog pronevjere

Kako je priopćila carska palača, zdravstveno stanje princeze Kiko je dobro i dijete se normalno razvija. No zbog neuobičajenog položaja posteljice koji je rizičan za majku i za dijete, princeza bi trebala roditi carskim rezom.

Djetetov spol nije službeno potvrđen.

U zadnjih 40 godina u carskoj obitelji nije rođen dječačić, što u Japanu potiče brojna pitanja o budućnosti najstarije dinastije u svijetu kojoj je, prema legendi, dvije tisuće i šesto godina. 

Nedavno se razmatralo i donošenje novog ustava koji bi omogućio i ženama da postanu prijestolonasljednice obzirom da se u obitelji rađaju samo ženska djeca. No taj je prijedlog stavljen na čekanje do porođaja princeze Kiko.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju