Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Noć u Bagdadu

Granate pale na kompleks američkog veleposlanstva: "Čule su se eksplozije, oglasile sirene i pozivi ljudima da se sklone"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Napadnut je kompleks američkog veleposlanstva u Iraku. Vojni dužnosnik tvrdi da u napadu nema ozlijeđenih.

Približno sedam minobacačkih granata palo je na kompleks američkog veleposlanstva u Bagdadu tijekom napada u petak rano ujutro, rekao je američki vojni dužnosnik za Reuters, otkrivajući da je napad bio mnogo veći nego što se znalo.

Dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, ostavio je otvorenom mogućnost da je više projektila ispaljeno na kompleks veleposlanstva, ali da nisu pali unutar njega.

Pročitajte i ovo Ilustracija 600 nestalih Nestaju "u ponoru": Mnogi koji pokušaju pobjeći žrtve su trgovine ljudima, ali sudbina onih koji i uspiju još je mračnija

Pročitajte i ovo Kalendar udruge Krijesnica - 1 Empatija stvara bolji svijet Kalendar koji je izazvao lavinu dobrote: ''Mi odrasli idemo s idejom bit će tužni, istraumatizirani, no oni su djeca - svijetle!"

Dužnosnik je rekao da je napad prouzročio vrlo malu štetu te da nije bilo ozlijeđenih.

U četiri sata ujutro čule su se eksplozije blizu veleposlanstva te su se oglasile sirene i pozivi ljudima da se sklone, vidi se na video snimkama objavljenim na društvenim mrežama koje je potvrdio obaviješteni izvor.

 

 

Od sredine listopada, američke snage u vojnim bazama u Iraku i Siriji bile su mete više od 70 napada iračkih šijitskih islamskih skupina, no do sada su diplomatska predstavništva bila pošteđena od oružanih napada.

Pročitajte i ovo Studenti ispod auta izvukli majku i sina Akcija spašavanja VIDEO Brzom reakcijom izvukli majku i sina (2) ispod automobila: ''Dječakovo lice već je bilo ljubičasto''

Za sada ni jedna skupina nije preuzela odgovornost za napad na američko veleposlanstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene