Jedna je osoba spašena s teretnog broda na kojem su bila 43 člana posade nakon što se brod prevrnuo kod japanske obale.

Galerija


Teretni brod Gulf Livestock 1 je poslao poziv u pomoć u trenutku dok se nalazio u blizini japanskog otoka Amami Oshima. Tajfun Maysak u tim je trenucima prolazio tim područjem, a pratili su ga vjetrovi brzine do 126 km/h.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Ovaj grad prijavio čak 224 nova slučaja, najveći dnevni porast od početka zaraze: ''Situacija slična onoj na vrhuncu'' Velike poplave na jugu Japana - 4 Velike poplave u Japanu pokrenule klizišta: Poginulo najmanje 15 osoba, evakuirano više od 200.000 ljudi


Spašen je jedan član posade. Policiji je kazao da je "brodski motor otkazao nakon udara vala, a nakon toga se brod prevrnuo". Ostali pomorci se smatraju nestalim, piše Sky News.

Brod je 14. kolovoza isplovio iz luke Napier na Novom Zelandu. Na njemu su bila 43 člana posade i 5863 goveda. Gulf Livestock 1 plovio je prema kineskoj luci Jingtan, a njegovo putovanje je trebalo trajati 17 dana.

39 pomoraca na brodu bili su Filipinci, a po dva pomorca bila su iz Australije i Novog Zelanda. Brod je plovio pod zastavom Paname. Izrađen je 2002. godine, a vlasnik je kompanija Rahmeh Compania Naviera SA s bazom u Jordanu.