Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HOROR RATA

Izraelac na Hamasovim fotografijama prepoznao članove obitelji: "To je pakao"

Bombardiranje Gaze
Bombardiranje Gaze Foto: Afp
Shnaider, koji živi u središnjem izraelskom gradu Holonu, rekao je da je šest članova njegove obitelji nestalo. Među njima su sestra njegova oca i njezin suprug. Njihova kći Shiri, njezin suprug i njihova dva sina u dobi od četiri i devet mjeseci također su nestali.

Yosi Shnaider očajnički je zabrinut za svoju tetu i njezinu obitelj nakon što ju je prepoznao na slikama za koje vjeruje da je na društvenim mrežama objavio Hamas, rekao je u ponedjeljak za CNN.

"Nitko ništa ne zna. To je pakao. Situacija u Izraelu nešto je što nikada nismo doživjeli", rekao je u telefonskom razgovoru.

Pročitajte i ovo Ukrajinski vojnici Rat u Ukrajini Ukrajinski obavještajci: "Rusija je poslala oružje Hamasu, žele nas diskreditirati"

Shnaider, koji živi u središnjem izraelskom gradu Holonu, rekao je da je šest članova njegove obitelji nestalo. Među njima su sestra njegova oca Margit Silverman i njezin suprug Yossi. Njihova kći Shiri Bibes, njezin suprug Yarden i njihova dva sina Ariel i Kfir - u dobi od četiri godine odnosno devet mjeseci - također su nestali.

Njih šestero stanovnici su kibuca Nahal Oz, koji je udaljen manje od pet kilometara od pojasa Gaze.

Pročitajte i ovo Bijeg s festivala Supernova Supernova festival U Izrealu nestao mladić iz Srbije: "Ranjen je u glavu. Nema ga na popisu živih ni mrtvih"

"Pokušavali smo ih nazvati cijelo vrijeme u subotu ujutro, ali nije bilo odgovora", rekao je Shnaider, koji je ostao užasnut nakon što je vidio slike na mobitelu za koje je rekao da ih je objavio Hamas.

"Nisam mogao i nisam želio vjerovati slici, ali bilo je vrlo jasno da je to Shiri", rekao je Shnaider.

"Pola sata nakon toga dobio sam video Shiri s njezinih dvoje djece, tako da znamo sigurno da ih je oteo Hamas", dodao je i rekao da je isječak objavljen na Telegramu. 

Pročitajte i ovo Krvava eskalacija sukoba - 4 Izrael vs. Palestina Što je pojas Gaze, Hezbolah, što Palestina, što Hamas? Ovo su odgovori na vaša pitanja

Shnaider kaže da nema informacija o svojoj obitelji te napominje da njegova teta ima Parkinsonovu bolest i dijabetes i da joj trebaju lijekovi da preživi.

"Ne znamo jesu li živi ili ozlijeđeni. Jedina mi je nada da Shiri neće odvojiti od njezine djece", rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene