Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Ukrajini

Ukrajinski obavještajci: "Rusija je poslala oružje Hamasu, žele nas diskreditirati"

Ukrajinski vojnici
Ukrajinski vojnici Foto: Afp
Ruski okupatori opskrbili su Hamasove militante oružjem proizvedenim u SAD-u i EU koje su zarobili tijekom rata u Ukrajini, tvrdi ukrajinska obavještajna služba. Dodaju kako je Rusija tako željela diskreditirati Ukrajinu kako bi utjecala na stav saveznika i opskrbljivanje oružjem.

Rusija je oružje proizvedeno u SAD-u i EU koje su zarobili tijekom rata u Ukrajini poslala Hamasu u nastojanju da diskreditira Kijev, izvijestila je ukrajinska vojna obavještajna služba.

 Navode da Moskva planira lažno optužiti ukrajinsku vojsku za prodaju oružja.

Prema obavještajnoj agenciji, ruske specijalne službe planiraju iskoristiti komentare Ruslana Syrovyija, starijeg poručnika ukrajinske granične službe koji je počinio izdaju i pobjegao u Moskvu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Svi su dobro Plenković o hrvatskim državljanima u Izraelu: "Jučer ih se vratilo šest, a 53 upravo leti za Beč"

Naglašavaju da je cilj ruske provokacije diskreditirati Oružane snage Ukrajine i potpuno zaustaviti dotok vojne pomoći Ukrajini od zapadnih partnera.

Prema Institutu za proučavanje rata, Kremlj ima za cilj iskoristiti Hamasovu ofenzivu protiv Izraela kako bi odvratio zapadnu potporu i pozornost od Ukrajine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene