Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grčka blokada od 1991.

Pregovori o nazivu Makedonije nastavljaju se 9. veljače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregovori o nazivu Makedonije nastavit će se 9. veljače u New Yorku pod pokroviteljstvom Matthewa Nimetza, UN-ova posrednika zadužena za rješavanje toga problema između Makedonije i Grčke, priopćilo je makedonsko ministarstvo vanjskih poslova.

Makedonski veleposlanik zadužen za pregovore Zoran Jolevski, njegov grčki kolega Adamantios Vasilakis i Nimetz susrest će se u New Yorku nakon što su već dvaput odgodili sastanak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najavili štrajk Skandal u Makedoniji: Bivši ministar gospodarstva i njegovi pomagači upali u nadzorni toranj i napali kontrolore leta Slika nije dostupna "Republika Sjeverna Makedonija" Makedonski predsjednik odbija potpisati "zločinački" zakon o promjeni imena zemlje

>> Makedonija pristala promijeniti ime?!

Prvotno su pregovori trebali biti nastavljeni 10. siječnja, pa su bili odgođeni 27. siječnja. Grčka od 1991. blokira međunarodno priznanje susjedne zemlje pod ustavnim nazivom Makedonija, koje smatra isključivo svojom baštinom.

Atena koči i otvaranje pregovora o pristupu Skoplja EU i ulasku Makedonije u NATO. Višegodišnji pregovori o tom problemu dosad nisu dali nikakva rezultata. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene