Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Austrijski ponuđači usluga mobilne telefonije u srijedu su predstavili kodeks za korištenje mobitela među djecom i mladeži, kojim dragovoljno reagiraju na europske okvirne smjernice za sigurnost u korištenju mobitela.


Kodeks, namijenjen djeci i roditeljima, od idućeg će se tjedna dijeliti na prodajnim mjestima mobilnih operatera, priopćila je u srijedu strukovna udruga "Forum Mobilkommunikation" (FMK).

Vezani članci Cijene goriva Pokrenuta istraga o cijenama goriva: Analiza će obuhvatiti i susjedne zemlje Cijepljenje u Austriji, ilustracija Austrija ukida zakon o obaveznom cijepljenju: ''Odlučili smo slijediti mišljenje stručnog povjerenstva"

Europska unija pozvala je na zaštitu djece i mladeži u uporabi mobilnih telefona, koja bi uključivala mogućnost nadzora pristupa sadržajima, kampanje senzibiliziranja za roditelje i djecu, klasificiranje komercijalnih sadržaja u skladu s nacionalnim pravilima morala i primjerenosti te borbu protiv ilegalnih sadržaja na mobilnim telefonima.

Austrijski kodeks pruža naputak o tome kako postupati s ponudama koje nisu prikladne za djecu. Austrijski operateri namjeravaju posebno označiti takve ponude i pobrinuti se da ih označavaju i ponuđači tih sadržaja koji su s njima ugovorno povezani.

Osim toga, svi operateri imenovali su povjerenike za mladež a FMK je uredio posebnu internetsku stranicu s informacijama za djecu i roditelje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju