Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema sumnje

Predsjednik američkog Zastupničkog doma: Donald Trump ima ovlasti koristiti vojnu silu

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Predsjednik američkog Zastupničkog doma Paul Ryan u četvrtak je rekao kako Sjedinjene Države imaju obavezu predvoditi međunarodni odgovor na navodni kemijski napad u Siriji te kako predsjednik Donald Trump ima ovlasti koristiti vojnu silu.

Sirijiski predsjednik Bašar al Asad „i njegovi pomoćnici Teheran i Moskva počinili su još jedan masovni zločin… Smatram da SAD ima obavezu predvoditi međunarodni odgovor kako bi ljudi odgovarali za taj čin“, poručio je Ryan.

Pročitajte i ovo Julian Assange Odluka 20. svibnja Odgođeno izručenje Juliana Assangea SAD-u: "Tražimo ova jamstva" Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara

Dodao je kako nije potrebno da Kongres Trumpu da novo dopuštenje kako bi koristio vojnu silu jer mu postojeće ovlasti „daju mogućnost koje treba da bi djelovao ili ne“.

Ryan, koji ima kompliciran odnos s Trumpom, u srijedu je najavio da se neće ponovno kandidirati na izborima u studenome i da će se povući sa svog položaja početkom 2019., čime je zadao udarac republikancima nekoliko mjeseci prije ključnih izbora na kojima će demokrati pokušati vratiti većinu u tom tijelu. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene