Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ideja belgijske senatorice

Nema seksa dok ne dobijemo Vladu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijska senatorica Marleen Temmerman, svjetski priznata ginekologinja, pozvala je supružnike i partnere belgijskih zastupnika, zastupnica i stranačkih čelnika da im uskrate seks sve dok se u zemlji napokon ne formira vlada.

Vodeći belgijski političari već se 241 dan ne uspijevaju dogovoriti oko sastava nove vlade. Senatorica Temmerman vjeruje da bi privremeno uskraćivanje bračnih dužnosti svim političarima uključenima u pregovore moglo pomoći da se napokon postigne dogovor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ima izbore u vidu Suci najavili bojkot izbornog povjerenstva. Šef Vrhovnog suda: ''To je neprihvatljivo'' Nicole de Moor Ljudska prava Tražitelji azila dobili slučaj na sudu: Državnoj tajnici zaplijenjen zamrzivač i aparat za kavu

'Pozivam sve bračne drugove sviju uključenih u pregovore da im uskrate seks dok nova vlada ne preuzme dužnost', pozvala je Temmerman, profesorica opstetricije i ginekologije na sveučilištu u Gentu i dobitnica nagrade za životno djelo 'British Medical Journala' za svoja postignuća u ginekologiji.

Marleen Temmerman u razgovoru za belgijske medije kaže da je njezina kampanja 'prekriženih nogu' počela kao šala, ali sada se zaista nada da bi mogla upaliti. Zvuči smiješno, ali situacija je vrlo ozbiljna. Moramo napokon dobiti vladu. Ljudi su očajni', izjavila je socijalistička senatorica.

80 posto Belgijaca podržava njenu ideju

Na ideju o seksualnom bojkotu došla je po uzoru na sličnu inicijativu poduzetu u Keniji 2009. godine. Nema znanstvenih dokaza da je seksualni štrajk kenijskih žena bio glavna prekretnica, ali je tjedan dana nakon početka bojkota ta zemlja dobila vladu. Kasnije je saznala da su i Kolumbijske 2006. godine uskraćivanjem seksa uspjele natjerati skupinu kriminalaca da se odreknu svoga oružja. A i u Aristofanovoj 'Lizistrati' žene bojkotiraju bračne obaveze do završetka Peloponskog rata.

Po BBC-ju, 80 posto Belgijanaca podržava njezinu ideju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene