Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masakr u Michiganu

Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo

James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7
James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Afp
Aktualno Galerija James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 8 James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 8 Foto: Afp James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 2 James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 2 Foto: Afp James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 3 James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 3 Foto: Afp James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 4 James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 4 Foto: Afp +4 James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 5 Galerija 1/9 >>
15-godišnji dječak ubio je 2021. godine u Michiganu četvero svojih školskih kolega pištoljem koji su mu kupili roditelji. Dobio je doživotnu kaznu zatvora, a optužnica je podignuta i protiv njegovih roditelja.

James Crumbley, otac dječaka koji je u školi u Michiganu ubio četiri učenika, osuđen je za ubojstvo iz nehaja zbog zločina koje je počinio njegov sin. To je prvi put u SAD-u da su roditelji optuženi za ubojstvo zbog uloge koju su imali u slučaju svoga djeteta. Jamesova supruga i majka ubojice Ethana, Jennifer Crumbley, također čeka presudu koja će joj biti izrečena za mjesec dana, po istim optužbama.

Prema presudi, 47-godišnji James ignorirao je mentalne potrebe svoga 15-godišnjeg sina te mu je kupio pištolj, koji je on iskoristio u školskom napadu u studenom 2021. kada je ubio četvero i ranio sedmero svojih školskih kolega. Ethanu se sudilo kao punoljetnoj osobi te služi kaznu doživotnog zatvora bez pomilovanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas se nastavlja Strava u Gazi: Izraelci raketirali ljude koji su čekali hranu, poginulo najmanje 29 osoba

Otac jedne od ubijenih djevojaka nakon presude je rekao kako je kazneno gonjenje Crumbleyjevih tek početak suočavanja s oružanim nasiljem u SAD-u. "Naša djeca svakodnevno umiru u masovnim ubojstvima, a mi činimo vrlo malo u vezi s tim. Možemo poslati ljude na Mjesec, možemo izgraditi nebodere i ogromne građevine poput Hooverove brane, ali ne možemo zaštititi svoju djecu u školama", rekao je žrtvin otac, prenosi BBC.

"Svaki je dan bez Hane borba. Uvijek se smijala, uvijek je izazivala smijeh kod ljudi", prisjetio se.

Pročitajte i ovo Modna revija, ilustracija Uskoro novi kriteriji Francuska donijela mjere protiv brze mode

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti"

"Ovi roditelji mogli su spriječiti tragediju uz najmanji napor", rekla je nakon presude tužiteljica Karen McDonald i naglasila kako otac nije poduzeo ni najmanje mjere da njegov sin ne bude prijetnja nakon što mu je poklonio poluautomatski pištolj. Jennifer i James Crumbley kupili su sinu pištolj Sig Sauer od 9 mm nekoliko dana prije pucnjave.

Izricanje presude oboje roditelja zakazano je za 9. travnja. Za ubojstvo iz nehaja u SAD-u je predviđena kazna zatvora do 15 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene