Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijene četiri osobe

Osuđena majka maloljetnika koji je izazvao krvoproliće u školi: Prijeti joj do 60 godina zatvora

Prvi put u Americi jedan je roditelj osuđen zbog masakra u školi koji je počinilo njegovo dijete. Majka mladića koji je prije dvije godine u školi ubio četiri i ranio sedam kolega proglašena je krivom za ubojstvo iz nehaja. Prilog o toj priči napravila je reporterka Dnevnika Nove TV Jasmina Bojić.

Jennifer Crumbley (45) mogla je i trebala spriječiti krvoproliće koje je njezin sin počinio u srednjoj školi u Michiganu 30. studenog 2021. godine. Tada 15-godišnji Ethan u školi je ubio četiri i ranio još sedam kolega te je osuđen na doživotni zatvor. Sada je njegova majka proglašena krivom za ubojstva iz nehaja. Otac je Ethanu kupio pištolj kojim je počinio masakr.

"Kad sam bila u kupnji, oni su rekli: 'Pokušat ćemo na crni petak, vidjet ćemo možemo li jedan dobiti na popustu ili ima neka akcija'", ispričala je Crumbley te dodala da se nije pobunila i rekla da u kući ne želi pištolj.

"Više sam bila ljutita što su potrošili dio vremena za božićno drvce. Obično posiječem drvce odmah nakon što dođem doma iz kupnje, ali morala sam ih čekati. To me iritiralo", prisjetila se.

Pročitajte i ovo Jakuševec - 3 Radnici upozoravaju Strahuju zbog novog odrona na Jakuševcu: "Pri bilo kojem istovaru postoji opasnost od eksplozije"

Ethan je u svoj dnevnik prije masakra pisao da mu treba pomoć, da ga roditelji ne slušaju i da mu ne pomažu oko mentalnih problema. Snimao se mobitelom i opisivao kako će točno napraviti masakr. Ujutro na dan masakra roditelji su pozvani u školu jer je u njegovoj bilježnici pronađen uznemirujući crtež, ali ga nisu htjeli odvesti kući, pa se vratio na nastavu s pištoljem u torbi.

Majka je proglašena krivom za ubojstvo iz nehaja za sve četiri žrtve, a za svaku može dobiti najviše 15 godina zatvora. Suđenje čeka i oca, koji bi se pred sudom trebao pojaviti u ožujku.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene