Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krive ekstremiste

Poljski katolički svećenik brutalno zaklan u Tunisu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski svećenik Marek Rybinski ubijen je u Tunisu, a je tunisko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo da su to zlodjelo počinili ekstermisti.

Rybinski (34) pronađen je s nekoliko ubodnih rana nožem i prerezana vrata u garaži privatne katoličke škole u tuniskom predgrađu Manubi.

'Ubojstvo katoličkog svećenika u Tunisu je nešto abnormalno. Ubojstvo je počinjeno na abnormalan način i to nam pokazuje da su zločin počinili ekstremisti', izjavio je izvor u tuniskom ministarstvu unutarnjih poslova. Također je istaknuo da će se vojska i policija odlučno obračunati sa svima koji planiraju napade na pripadnike druge vjere.

Pročitajte i ovo Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali" Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!"

>> U Tunisu produljeno izvanredno stanje

U Tunisu živi oko 10 milijuna stanovnika, među kojima oko 20.000 katolika, nastanjenih uglavnom u glavnom gradu i njegovim predgrađima. Ubojstvo poljskog svećenika osudila je najveća tuniska islamistička skupina Ennahda (Buđenje) i zatražila od vlasti da što je moguće prije pronađu krivca. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene