Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukinut policijski sat

U Tunisu produljeno izvanredno stanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuniske vlasti produljile su izvanredno stanje, no ukinule su policijski sat u cijeloj zemlji, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova, a prenijela službena novinska agencija TAP.

U priopćenju je tunisko ministarstvo objavilo da produljuje izvanredno stanje od 15. veljače do nove naredbe radi sigurnosti građana i zaštite javne i privatne imovine te da ukida policijski sat u cijeloj zemlji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Strani analitičari poručuju Gramzivost i despotizam režima izvori arapske pobune Slika nije dostupna Organizirane ophodnje Nakon burne noći stanje u Tunisu se smirilo

>> Tunis odbacuje 'svako upletanje', ali je 'spreman na suradnju'

Izvanredno stanje uvedeno je 14. siječnja, netom prije pada predsjednika Zina El Abidina Ben Alija, koji je izbjegao iz zemlje pod pritiskom svakodnevnih prosvjeda naroda nezadovoljna visokom nezaposlenošću, korupcijom i represijom. U kaosu tijekom prosvjeda bilo je oružanih provala i pljačka. Tunis je sada na prijelazu i podijeljen između snaga koje zagovaraju brzu normalizaciju i izbore za šest mjeseci te onih koji žele odgodu barem od godinu dana kako bi se omogućilo da se pojave nove političke snage. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene