Uhićenja u Sarajevu (Foto: Avaz.ba/J.A.)
Uhićenja u Sarajevu (Foto: Avaz.ba/J.A.) Foto: Avaz.ba/J.A.

U akciji kodnog naziva "City" koja se provodi u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova KS i Tužiteljstva KS u utorak od jutarnjih sati je uhićeno pet osoba, a među njima i jedan policijski službenik MUP-a KS.


Informacije su potvrdile glasnogovornice Tužiteljstva KS Azra Bavčić i MUP-a KS Suvada Kuldija.

Vezani članci U velikoj akciji talijanske policije uhićen Hrvat koji je švercao kokain od 100 milijuna eura Uhićen i Hrvat: U velikoj akciji talijanske policije pali šverceri kokaina vrijednog 100 milijuna eura Policija, ilustracija (Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Pao diler u Splitu: Uz drogu, u stanu mu našli bombu i streljivo

 

Prema neslužbenim informacijama, uhićen je i Jusufi Ramel, sin vlasnika pekare "Aneks" u Sarajevu, koji se tereti da je bio vođa organizirane kriminalne grupe, piše Klix.

Uhićenja su uslijedila nakon višemjesečne istrage zbog kaznenih djela navođenja na prostituciju, nedozvoljenog držanja oružja i trgovine narkoticima.

U Kantonu Sarajevo, na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad, od jutarnjih sati su obavljeni pretresi na 11 lokacija. Oduzeti su novac, droga, veća količina vatrenog oružja i mobilni telefoni.

Neki od privedenih pristali su na suradnju, a koliko će osoba biti zadržano u prostorijama MUP-a KS bit će poznato u narednim satima. Nakon kriminalističke obrade oni će biti predani u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu.

 

HEP će graditi sunčeve elektrane: Povećat će se domaća proizvodnja, ali i smanjiti uvoz