Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni krijumčari

U BiH zaplijenjena tona marihuane, u Australiji pola tone ecstasyja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo tonu marihuane zaplijelila je u ponedjeljak policija u okolici Sarajeva i uhitila pet državljana Crne Gore. U isto vrijeme u Australiji je zaplijenjeno pola tona ecstasyja, a krijumčarima prijeti doživotna zatfvorsk kazna.

BiH tužitelji objavili su da je u okolici Sarajeva zaplijenjena tona marihuane. Riječ je o dosad najvećoj zaplijeni ilegalnih narkotika u BiH. Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i policije Republike Srpske zaustavili su dva kamiona i osobno vozilo crnogorskih registracija kod mjesta Krupac na putu od Sarajeva prema istočnoj Bosni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe Otkrivena marihuana na granici s BiH - 1 32-godišnjak uhićen FOTO Policija na granici s BiH zaustavila čovjeka s velikim kovčegom, kada su ga otvorili imali su što i vidjeti

Tijekom pretrage u njima je pronađeno 900 kilograma marihuane namijenjene ilegalnom tržištu u BiH. Tužitelji procijenjuju da je droga vrijedna oko dva milijuna konvertibilnih maraka ili oko milijun eura.

Pet državljana Crne Gore koji su bili u kamionima i osobnom vozilu uhićeni su pod sumnjom za krijumčarenje droge.

Australska policija priopćila je kako je zaplijenila pola tone ecstasyja ulične vrijednosti 40 milijuna američkih dolara. Droga je bila skrivena u četiri stroja za drobljenje koji su u Australiju stigli brodom u Tursku.

Uhićena su tri muškarca. Ukoliko ih se osudi prijeti im doživotna kazna zatvora. (I.D. / Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene