Gotovo tonu marihuane zaplijelila je u ponedjeljak policija u okolici Sarajeva i uhitila pet državljana Crne Gore. U isto vrijeme u Australiji je zaplijenjeno pola tona ecstasyja, a krijumčarima prijeti doživotna zatfvorsk kazna.

Galerija


BiH tužitelji objavili su da je u okolici Sarajeva zaplijenjena tona marihuane. Riječ je o dosad najvećoj zaplijeni ilegalnih narkotika u BiH. Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i policije Republike Srpske zaustavili su dva kamiona i osobno vozilo crnogorskih registracija kod mjesta Krupac na putu od Sarajeva prema istočnoj Bosni.

Vezani članci Pronađen šator za uzgoj indijske konoplje (PU zagrebačka) - 1 U Zagrebu pao diler: Policija ga zaustavila zbog nadzora prometa, on u automobilu imao marihuanu i speed Splitska policija zaplijenila 15 kg marihuane (Foto: PU Splitsko dalmatinska) Policija na području Kaštela zaplijenila 15 kilograma marihuane

Tijekom pretrage u njima je pronađeno 900 kilograma marihuane namijenjene ilegalnom tržištu u BiH. Tužitelji procijenjuju da je droga vrijedna oko dva milijuna konvertibilnih maraka ili oko milijun eura.

Pet državljana Crne Gore koji su bili u kamionima i osobnom vozilu uhićeni su pod sumnjom za krijumčarenje droge.

Australska policija priopćila je kako je zaplijenila pola tone ecstasyja ulične vrijednosti 40 milijuna američkih dolara. Droga je bila skrivena u četiri stroja za drobljenje koji su u Australiju stigli brodom u Tursku.

Uhićena su tri muškarca. Ukoliko ih se osudi prijeti im doživotna kazna zatvora. (I.D. / Hina)