Screenshot: Frontex
Screenshot: Frontex

Ministarstvo unutarnjih poslova na svojim je stranicama objavilo snimku pomorske potjere na Jadranu u sklopu koje su uhvaćeni krijumčari 1,7 tona droge.


Hrvatska policija prošli je petak dojavila talijanskim vlastima da se prema talijanskoj obali, prema gradu Pescara, kreće gumeni gliser za koji postoji sumnja da se u njemu nalaze krijumčari droge.

Vezani članci Donald Trump i Xi Jinping (Foto: AFP) Kina i SAD zajedno razbile lanac krijumčara fentanila, droge 50 puta potentnije od heroina Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Davor Javorović) Srbi krijumčarili više od 255 kilograma marihuane: Drogu skrili u krovu kamionske prikolice

Helikopter i čamac Guardia di Finanza koji sudjeluju u operaciji Frontexa „Themis“ odmah su upućeni kako bi presreli čamac, a nakon potjere čamac Guardia di Finanza presreo je gliser na kojem je pronađeno 1,7 tona droge omotane u prozirne plastične pakete.

Talijanske vlasti uhitile su dvije osobe za koje se sumnja da su krijumčarile drogu, a snimku potjere objavio je MUP na svojim internetskim stranicama.