Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suspendirani policajci u Mostaru

Policijska brutalnost: Pojavila se snimka na kojoj dvojica u odori mlate mladića, navodno je prekršio policijski sat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U medijima u BiH pojavila se snimka na kojoj se vidi kako dva policajca tuku mladića jer je navodno kršio policijski sat. Policajci su suspendirani.

Video je nastao u nedjelju navečer u Mostaru, poslije 23 sata.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Nakon svađe Drama u zagrebačkoj školi: Učenik prijetio da će donijeti pušku Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Na njoj se vidi kako policajac prilazi mladiću ispred ulaza u zgradu. Opali mu šamar, zatim ga nastavi udarati, a onda ga sruši na pod. I tu ga udara. Dolazi i drugi policajac te ga zajedno cipelare. Potom ga odvode. 

Portal Pogled.ba, koji je objavio snimku, piše kako je nakon premlaćivanja mladić odvezen u PU Mostar, gdje je kažnjen zbog kršenja policijskog sata. Poslije toga navodno je pušten da pješači doma bez medicinskog pregleda.

Kod kuće mu je pozlilo, pa je završio u mostarskoj bolnici s ozljedama. Nakon što se snimka proširila po medijima, javili su se iz policije Hercegovačko-neretvanske županije. 

"Osuđujemo brutalni ispad, nema opravdanja"

"Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ/K najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio dana 10.4.2021.godine u 23:05 sati, a za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebice mladiću prema kojem se postupalo", navode na službenim stranicama. 

Dva policajca su odmah udaljena s dužnosti, a pokrenuta je i unutarnja istraga.

"U kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja, te utvrditi postojanje elemenata kaznene odgovornosti policijskih službenika. Početna informacija o događaju je proslijeđena i Tužiteljstvu HNŽ/K. Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima", dodaju.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene