Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminuo pet dana poslije

Policajci elektrošokerima zlostavljali mentalno bolesnog beskućnika. Prijeti im doživotna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fizičko iživljavanje američkih policajaca na mentalno bolesnom beskućniku koje je zabilježila kamera, zgrozila je javnost. Nesretnik je umro pet dana kasnije.

Crno-bijela snimka pokazuje kako policija tuče beskućnika Kellyja Thomasa, te na njemu na kraju primjenjuju elektrošoker. Nemili događaj odigrao se u Fullertonu u Kaliforniji.

Pročitajte i ovo Ana Knežević Što se dogodilo? Boja u spreju i čudne poruke otkrivaju detalje nestanka Ane Knežević, ali ključno pitanje ostaje neodgovoreno: "Možeš li mi ovo prevesti?" Ilustracija Pobjegao je Četvorica napala muškarca u Dubravi: Opljačkali ga, tukli, pucali na njega i ukrali mu BMW

Snimka napada na beskućnika ispred garaže za autobuse, ključni je dokaz tužitelja u slučaju protiv dvojice policajaca optuženih za prekomjernu uporabu sile, piše Reuters.

>> Brutalnost policajca zbog kojeg djevojka sada vegetira poput biljke

U jednom trenutku, 37-godišnji Thomas, mentalno bolestan beskućnik kojeg je poznavala većina stanovnika u gradu, moli policajce da prestanu i traži pomoć. Thomas je preminuo pet dana nakon napada koji se odigrao 5. srpnja prošle godine.

Snimka je prikazana u ponedjeljak na sudu. Policajci Manuel Ramos (38) i Jay Cicinelli (40) optuženi su za ubojstvo i prekomjernu uporabu sile te im prijeti zatvorska kazna od četiri godine do doživotna, ukoliko ih se proglasi krivima.

Obrana tvrdi da nema dokaza da su policajci krivi za smrt beskućnika, već tvrde da je on mogao umrijeti i od lijekova koje je koristio. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene