Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za ubojstvo supruge Mirele 46-godišnji policajac Rifet Lulić iz BiH nepravomoćno je osuđen na 14 godina zatvora.


Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću izreklo je 46-godišnjem policajcu iz Cazina, Rifetu Luliću, nepravomoćnu zatvorsku kaznu u trajanju od 14 godina zbog ubojstva njegove osam godina mlađe supruge Mirele.

Vezani članci Ilustracija Još jedan napad psa u Vrapču, ozlijeđena je žena: "Čuli smo zapomaganje. Krv joj je curila s čela" Nasilje nad ženama: Ilustracija Alarmantni podaci: Raste broj ubijenih žena u Hrvatskoj - "Svakih 15 minuta jedna žena doživi nasilje"

Ubojstvo se dogodilo u lipnju ove godine u cazinskom naselju Gornja Koprivna.

Presuda je uslijedila nakon što je Lulić, koji je na ročištu za izjašnjenje negirao krivnju, a nakon saslušanja prvih svjedoka optužbe, odlučio promijeniti iskaz, te je sve priznao u sudnici, piše Faktor.ba.

Priznanju je prethodilo saslušanje majke ubijene Mirele, koja je u svom svjedočenju potvrdila navode iz činjeničnog opisa optužnice protiv Lulića.

Svirepo ubojstvo Mirele Lulić, koje je šokiralo Bosansku krajinu, dogodilo se 27. lipnja oko 19 sati u kući Mirelinih roditelja u naselju Gornja Koprivna, gdje je ona zbog problema u braku s Rifetom došla nekoliko dana ranije.

Kako se nakon ubojstva moglo čuti, Mirela je spavala na drugom katu kuće, kada je Rifet ušao u sobu i u nju ispalio više metaka iz pištolja. Za to vrijeme Mirelina majka bila je u vrtu, a otac kod susjeda.

Mještani su pričali da su Mirela i Rifet imali "buran život", te da je i ranije bilo problema u njihovu braku. Navodno je Rifet imao ljubavnicu, što je bio glavni uzrok bračnih problema.

''Valjda je sve počelo s ljubavnicom. Žena mu nije htjela oprostiti, a on se nije mogao pomiriti s tim da ga je ostavila. I eto što je napravio, troje djece sad je ostalo i bez majke i bez oca'', ispričali su susjedi.

Luliću je odlukom Vijeća produžen pritvor u kojem se nalazi od uhićenja i on po novom rješenju može trajati najduže devet mjesec ili do nove odluke Suda.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju