Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sad ideš u zatvor'

VIDEO Policajac gurnuo muškarca u invalidskim kolicima jer mu je prešao preko noge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće koje je odlučivalo o sudbini policajca degradiralo ga je i suspendiralo na 30 dana.

Snimka policijskog poručnika iz Lafayettea u američkoj saveznoj državi Indiani, koji je gurnuo čovjeka u motoriziranim invalidskim kolicima jer mu je prešao preko noge, objavljena je devet mjeseci nakon što se incident dogodio, piše Wlfi.com.

Pročitajte i ovo Edi Rama Kamere sve snimile VIDEO Svi su zgroženi zbog onoga što je albanski premijer napravio novinarki: "Ne diraj me više!" Slika nije dostupna Užas u Engleskoj Policajac i trogodišnje dijete pronađeni mrtvi u kući: ''Ovo je očito tragičan incident''

'Nisi valjda preša preko mene...Sad ideš u zatvor. Sad ideš u zatvor', poručio je policajac Tom Davidson 25-godišnjem Nicholasu Kincadeu koji se branio da ga nije vidio.

Incident je vruhunac videa koji počinje 12 minuta ranije.

Došli ste pred trgovinu u koju svi ulaze, a samo vi ne možete. Što sad?

Autor videa Aaron Lorton bio je među policajcima koji su izašli na teren u obrazovni centar nakon što je Kincade školskom zaštitaru rekao da u ruksaku ima piptolj. Policajci su ga po dolasku pretražili i ustanovili da laže. Ipak, kod njega su pronašli džepni nožić nakon čega su ga zamolili da ode.

Kada je krenuo pregazio je Davidsona.

Festival jednakih mogućnosti - Opačić: 'Osobe s invaliditetom su s nama, žive s nama'

'Upotreba sile u ovom lsučaju se mogla zbjeći drugačijim pozicioniranjem, pomicanjem s puta', reako je načelnik policije Patrick Flannelly koji je s još šest članova komisije bio zadužen za internu reviziju incidenta. Jednoglasno su zaključili da je Davidsonovo ponašanje bilo nedolično za jednog časnika, kao i da je upotrijebio pretjeranu sili zbog čega treba dobiti otkaz.

Ua žalbenom postupku komisija je glasujući 3:2 odlučila da nije bilo pretjerane uporabe sile te su policajcu smanjili kaznu. Degradirali su ha i suspendirali na 30 dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene