Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijeće koje je odlučivalo o sudbini policajca degradiralo ga je i suspendiralo na 30 dana.


Snimka policijskog poručnika iz Lafayettea u američkoj saveznoj državi Indiani, koji je gurnuo čovjeka u motoriziranim invalidskim kolicima jer mu je prešao preko noge, objavljena je devet mjeseci nakon što se incident dogodio, piše Wlfi.com.

Vezani članci Slika nije dostupna NAPRAVIO TOTALNI KAOS Pijani policajac jureći gradom razbio 51 automobil Slika nije dostupna INCIDENT PODIJELIO HRVATSKU Ostojić platio kaznu i poslao poruku

'Nisi valjda preša preko mene...Sad ideš u zatvor. Sad ideš u zatvor', poručio je policajac Tom Davidson 25-godišnjem Nicholasu Kincadeu koji se branio da ga nije vidio.

Incident je vruhunac videa koji počinje 12 minuta ranije.

Došli ste pred trgovinu u koju svi ulaze, a samo vi ne možete. Što sad?

Autor videa Aaron Lorton bio je među policajcima koji su izašli na teren u obrazovni centar nakon što je Kincade školskom zaštitaru rekao da u ruksaku ima piptolj. Policajci su ga po dolasku pretražili i ustanovili da laže. Ipak, kod njega su pronašli džepni nožić nakon čega su ga zamolili da ode.

Kada je krenuo pregazio je Davidsona.

Festival jednakih mogućnosti - Opačić: 'Osobe s invaliditetom su s nama, žive s nama'

'Upotreba sile u ovom lsučaju se mogla zbjeći drugačijim pozicioniranjem, pomicanjem s puta', reako je načelnik policije Patrick Flannelly koji je s još šest članova komisije bio zadužen za internu reviziju incidenta. Jednoglasno su zaključili da je Davidsonovo ponašanje bilo nedolično za jednog časnika, kao i da je upotrijebio pretjeranu sili zbog čega treba dobiti otkaz.

Ua žalbenom postupku komisija je glasujući 3:2 odlučila da nije bilo pretjerane uporabe sile te su policajcu smanjili kaznu. Degradirali su ha i suspendirali na 30 dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook