Veliku Britaniju je zameo snijeg što je dovelo do prometnog kaosa na cestama i u željeznici te otkazivanja brojnih letova. Slična je situacija i u Belgiji i Nizozemskoj.


Zbog snijega je otkazano više od 30 letova iz zračne luke Stansted, a radnici čiste uzletnu pistu.

Vezani članci Tuča u Italiji Tuča veličine teniskih loptica bombardirala sjever Italije: Ozlijeđeno nekoliko ljudi, uništeni usjevi, porazbijani automobili... Katarina Jusić Snijeg i orkanski vjetar stvorili kaos na cestama: Zabilježene brojne nesreće, vozači na jednu stvar i dalje moraju posebno paziti

'Činimo sve što je u našoj moći da očistimo pistu', izjavila je
glasnogovornica Stansteda. 'Radnici su vani i čiste snijeg, ali i dalje sniježi. Snijeg brzo napada i opet pokriva već očišćenu pistu'.

Zračna luka Luton bit će zatvorena četiri sata zbog loših vremenskih uvjeta. Glasnogovornica Lutona je rekla da bi putnici mogli očekivati kašnjenja ili čak moguća otkazivanja nekih letova. U zračnoj luci Gatwick pista je nakratko bila zatvorena, ali je opet otvorena, dok je na Heathrowu otkazano 26 letova.

Agencija za ceste upozorila je vozače da provjere vremensku prognozu i uvjete na cestama prije nego krenu na put, a autocesta M25 je potpuno blokirana. Uz autoceste je 400 vozila za bacanje soli koji su pripremili ceste prije nego je pao snijeg.

Škole su zatvorene u Birminghamu, a željeznica je upozorila na moguće kašnjenje vlakova zbog snijega.

Snijeg koji je obilno padao jutros u Belgiji, prvi ove zime, otežao je promet na cestama i izazvao velika kašnjenja u zračnoj luci Bruxellesa, a jaki je snijeg od jutra počeo padati i u Nizozemskoj, rekle su vlasti.

Savezna policija upozoravala je u najvećoj gužvi na "snježne padaline i opasnost od poledice" u čitavoj Belgiji.

U Bruxellesu je napadalo desetak centimetara snijega. Na uzvisinama prelazio je 20 cm. Belgijski meteorološki institut ustvrdio je i snježne padaline, ponegdje "većih razmjera" u Flandriji.

Približno 350 kilometara prometnih čepova zabilježeno je na
prometnicama prema glavnom gradu, javljeno je iz Automobilske udruge Touring Cluba no nije došlo do većih nezgoda.

Kiša bi mogla uslijediti nakon snijega, te popodne postoji opasnost od poledice.

U Nizozemskoj je tijekom jutra palo desetak centimetara novog snijega, a meteorološke su službe izdale upozorenja za promet zbog jakih vjetrova i najavljenog nastavka padalina. 

Zračna luka Schiphol kod Amsterdama upozorila je putnike na mogućnost kašnjenja. Zbog snijega se broj uzleta i slijetanja morao prepoloviti.