Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplodirala u zraku

Pokusno lansiranje ruske rakete Bulava opet neuspješno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokusno lansiranje interkontinentalne balističke rakete Bulava, koja može probiti sustave proturaketne obrane, završeno je neuspješno, rekao je izvor u mornaričkoj bazi u Belomorsku, a prenose ruski mediji.

Raketa je lansirana s nuklearne podmornice Dmitrij Donskoj u Bijelom moru, a cilj je bio poligon Kura na Kamčatki. 'Lansiranje nije uspjelo', rekao je izvor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neuspješno lansiranje Tri ruska satelita pala u more Slika nije dostupna Uspješno izvedena proturaketna vježba

'Raketa je nakon lansiranja eksplodirala u zraku', izjavio je glasnogovornik mornarice Igor Digalo dodajući da je pokrenuta istraga kako bi se utvrdio razlog neuspješnog lansiranja. Ovo je bilo deseto pokusno lansiranje Bulave i peto neuspješno.

Bulava, koja može nositi do 10 nuklearnih bojevih glava i čiji je domet 8.000 kilometara, trebalo bi postati sastavni dio opreme ruske nuklearne podmornice od 2009. godine. Međutim, jedan visoki dužnosnik ruske mornarice rekao je ranije ovog mjeseca da će iduće godine biti provedeno još nekoliko pokusnih lansiranja prije donošenja konačne odluke o njezinom uključivanju u opremu nuklearne podmornice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene