Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Za osobnu upotrebu"

Carinicima rekao da nosi osušenu ribu, ali kada su otvorili kovčeg, imali su što vidjeti: U suludoj ideji uhvatio ga jedan četveronožac

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jedan putnik pokušao je prokrijumčariti osušena tijela majmuna, tvrdeći da nosi sušenu ribu.

Pas američke carinske i granične službe nanjušio je skrivena osušena tijela majmuna koja je jedan putnik koji je doletio iz Demokratske Republike Kongo pokušao prokrijumčariti u Ameriku.

Tijekom carinske kontrole putnik je prijavio da u kovčezima ima pakete sušene ribe, ali je pas razotkrio njegovu laž. Pas je nanjušio nešto sumnjivo i sjeo pored kovčega, nakon čega su carinici zaustavili putnika te u kovčezima pronašli mumificirana tijela četiri majmuna.

Putnik je inspektorima rekao da je majmune donio u SAD ''za osobnu upotrebu'', piše AP.

Sirovo ili minimalno obrađeno meso divljih životinja zabranjeno je unositi u SAD zbog opasnosti od širenja bolesti, navodi američka agencija.

"Potencijalne opasnosti koje donosi unošenje mesa divljih životinja u Sjedinjene Države su velike. Meso divljači može sadržavati klice koje mogu uzrokovati bolest, uključujući virus ebole", rekao je Julio Caravia, direktor lokalne luke za carinsku i graničnu zaštitu.

Protiv putnika nije podignuta optužnica, ali oko skoro četiri kilograma mesa divlje životinje je uništeno.

Incident se dogodio prošlog mjeseca, ali je u petak objavljen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene