Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Bostona

Pojačane sigurnosne mjere prije Londonskog maratona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanija je višestruko pojačala sigurnosne mjere za vrijeme Londonskog maratona koji će se održati tijekom vikenda, a nakon nedavnog tragičnog događaja u Bostonu, izjavio je u četvrtak potpredsjednik britanske vlade Nick Clegg.

U eksplozijama koje su u ponedjeljak odjeknule na cilju Bostonskog maratona smrtno su stradale tri osobe, a ranjeno ih je 176. Još nitko nije uhićen.

Londonska utrka u nedjelju će privući oko 36.000 sudionika, među njima i dvostrukog olimpijskog pobjednika Mo Faraha kojega će ondje doći pozdraviti i poduprijeti stotine tisuća navijača.

>> FOTO Steže se obruč oko bostonskog bombaša

Za radio LBC, Clegg je rekao kako su ga scene iz Bostona duboko dirnule. Kazao je i kako je osobno kontaktirao sa šefom londonske gradske policije s kojim je razgovarao o sigurnosti utrke te da ima duboko povjerenje u policiju i državne sigurnosne službe.

"Ulažu ogromne napore da bismo cijelo vrijeme bili sigurni. Udvostručili su, utrostručili, učetverostručili provjere svih dijelova grada kojima će proći sudionici maratona, jer je ono što se dogodilo u Bostonu uistinu strašno", kazao je Clegg.

Ministrica unutarnjih poslova Theresa May potvrdila je kako će sigurnosne biti vrlo snažne duž cijele maratonske staze koja prolazi kroz grad. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Mitovi o osiguranju Pokrovitelj Osiguraj.me Nepotrebno i neisplativo: Tri najveća mita o osiguranju u koje i dalje vjerujemo Britanska premijerka Theresa May (Foto: AFP) "Više sigurnosnih incidenta" Strka u Londonu: Blokirana rezidencija premijerke Therese May i okolne ceste

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene