Istražitelji FBI pokušavaju doznati identitet osobe koja je razgovarala na mobitel i ostavila ruksak na tlo neprosredno prije eksplozija na bostonskom maratonu.


Federalni izvor potvrdio je agenciji Reuters kako FBI želi ispitati muškarca koji je na kameri robne kuće 'Lord & Taylor' snimljen kako postavlja drugu eksplozivnu napravu dok priča na mobitel.

Vezani članci Slika nije dostupna Obama brani FBI: Prije Bostona su radili sve što su trebali Slika nije dostupna Džohar prijavljen za napad na Boston, sudit će mu redoviti sud

>> FBI i policija: Nismo uhitili osumnjičenog za napad u Bostonu!

Prema navodima istražitelja, muškarac je viđen na mjestu druge eksplozije i nosio je crnu jaknu, sivu majicu s kapuljačom, visok je oko 188 centimetara, srednje građe i imao je bijelu baseball kapu okrenutu naopako dok je postavljao ruksak s eksplozivom na tlo.

Britanski tabloid Daily Mail navodi da se na snimci, koja je došla u ruke agenata FBI-ja, vidi da taj muškarac koristi mobitel u trenutku prve od dvije eksplozije, u kojima su poginule tri osobe, a više od 170 ljudi ranjeno. On opet razgovara mobitelom 12 sekundi prije druge eksplozije, koja se dogodila blizu mjesta gdje je stajao.

Korisnici interneta preko foto servisa imgur.com su se uključili u potragu za sumnjivcima u bombaškom napadu u Bostonu, a na istom servisu pojavile su se fotografije na kojima su istaknuti detalji, koje korisnici smatraju bitnima u potrazi za odgovornim osobama ili osobom u tom napadu.

Američka TV mreža CBS prenosi da istražitelji sada pročešljavaju telefonske pozive u toj zoni kako bi utvrdili tko je zvao s mobitela neposredno prije eksplozije, dok drugi izvori navode kako FBI ima već listu osoba, koje su zvale s tog područja i pokušavaju identificirati muškarca snimljenog sigurnosnom kamerom.

Američke vlasti su priopćile da tog muškarca traže ili kao svjedoka ili osumnjičenog, ali da mu ne znaju ime. Federalni agenti naglasili su da do sada još niko nije uhićen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook