Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vješti padobranac

VIDEO Ukrajinci slave novog heroja: Pogledajte kako je u jednom napadu uništio četiri ruska oklopnjaka

Akcija ukrajinske vojske
Akcija ukrajinske vojske Foto: AFU screenshot
Oružane snage Ukrajine objavile su video u kojem mlađi narednik Andrij G. tvrdi da je u jednom napadu uništio četiri ruska oklopna vozila.

Oružane snage Ukrajine (AFU) na društvenim su mrežama objavile video padobranca koji tvrdi da je u jednom napadu uništio četiri ruska oklopna vozila.

"Padobranci 79. odvojene tavrijske zračno-desantne jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine nastavljaju odbijati neprijateljske napade u Donjecku, održavajući definirane granice obrane", objavili su te dodali:

"Neki dan je neprijatelj ponovno pokušao probiti obrambenu formaciju tavrijanskih padobranca napavši s pet borbenih oklopnih vozila te pješaštvom. Međutim, odbili smo neprijateljsku flotu hrabrošću i visokim vojnim vještinama."

Naglasili su kako se u spomenutoj borbi posebno istaknuo protutenkovski strijelac jedne od jedinica brigade – mlađi narednik Andrij G.. Objavili su i video napada na ruska vozila.

Pročitajte i ovo Ulice Ekvadora Zemlja pada u kaos Bombaški napadi, opsadno stanje na državnoj televiziji, otmice policajaca: Može li predsjednik vratiti kontrolu nad nasilnicima?

"Preciznim hicima iz protutenkovskog raketnog sustava Javelin je uništio četiri oklopna vozila, zaustavivši neprijateljski napad", naveli su iz AFU-a te dodali da je Andrij G. ukupno uništio 22 oklopna vozila.

Tvrde i da su padobranci iz 79. zračno-desantne brigade do sada u ratu uništili ili oštetili 29 ruskih borbenih vozila, što je rezultiralo s više od 200 ruskih žrtava.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene