Član predsjedništva BiH, Željko Komšić poručio je da presuda predstavlja mimimum pravde za bošnjačke i hrvatske žrtve koje su istrebljivane u sklopu genocidnog stvaranja Republike Srpske. Dodao je i da ne postoji primjerena ovozemaljska kazna za zločine Karadžića i njegovih suradnika. Naglasio je da je žalosno kako neki i dalje pokušavaju Karadžića rehabilitirati. Istodobno je premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao da je, ako se u Haagu sudi po pravdi i zakonu, Karadžić trebao pakirati stvari i vratiti se u Republiku Srpsku.

Galerija


"Podsjećam da je i presudom Međunarodnog suda pravde iz Haaga još 2007. godine utvrđeno da su institucije Republike Srpske osmislile, organizirale i provele djela genocida i ratnih zločina u BiH. Imajući sve navedeno u vidu, presuda Karadžiću je istodobno i presuda njegovoj ideologiji, na čijim temeljima danas pojedine etničke politike nastoje djelovati u političkom prostoru BiH", rekao je Željko Komšić. 

Vezani članci BiH policija, ilustracija (Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP) Akcija "Kasa 3": Policija pretresa stanove i tvrtke u BiH, sumnjaju u utaju poreza i računalne prijevare Prosvjed protiv švicaraca (Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL) Vrhovni sud presudio protiv osam domaćih banaka za kredite u švicarcima: "Slučaj franak je gotov. Ovo je naša pobjeda!"

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr