Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doživotni zatvor

Podijeljene reakcije vrha BiH: "Ne postoji primjerena kazna za zločine Karadžića", ali i - "Karadžić bi se trebao vratiti u RS"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član predsjedništva BiH, Željko Komšić poručio je da presuda predstavlja mimimum pravde za bošnjačke i hrvatske žrtve koje su istrebljivane u sklopu genocidnog stvaranja Republike Srpske. Dodao je i da ne postoji primjerena ovozemaljska kazna za zločine Karadžića i njegovih suradnika. Naglasio je da je žalosno kako neki i dalje pokušavaju Karadžića rehabilitirati. Istodobno je premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao da je, ako se u Haagu sudi po pravdi i zakonu, Karadžić trebao pakirati stvari i vratiti se u Republiku Srpsku.

"Podsjećam da je i presudom Međunarodnog suda pravde iz Haaga još 2007. godine utvrđeno da su institucije Republike Srpske osmislile, organizirale i provele djela genocida i ratnih zločina u BiH. Imajući sve navedeno u vidu, presuda Karadžiću je istodobno i presuda njegovoj ideologiji, na čijim temeljima danas pojedine etničke politike nastoje djelovati u političkom prostoru BiH", rekao je Željko Komšić. 

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene