Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do godinu dana zatvora

Podignuta optužnica za smrt bebe u polju: Hrvatica tvrdi da nije ni znala da je trudna, poznato što su otkrili psihijatri

Beba ostavljena u vinogradu - 3
Beba ostavljena u vinogradu - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Podignuta je optužnica protiv 32-godišnje Hrvatice koja je 15. lipnja prošle godine u vinogradu u Mađarskoj, gdje je radila, rodila i ostavila bebu, koja je dan kasnije preminula.

Hrvaticu se tereti da je, nakon što je rodila živu djevojčicu, u stanju snažnog duševnog poremećaja izazvanog porodom dijete ostavila u grmlju bez potrebne skrbi za preživljavanje. Za porod nikome nije rekla, te je dijete zbog nezbrinutosti preminulo 16. lipnja 2022.

Majka je time usmrtila svoje dijete pod utjecajem jakog duševnog opterećenja zbog poroda. Nadležno odvjetništvo za nju od suda traži da je se kazni zatvorskom kaznom u trajanju od godinu dana.

Pred policijom je rekla da da je otišla raditi u vinograd u Mađarsku, a da ju je u jednom trenutku potjeralo na WC, zbog čega se udaljila od ostalih. Navodi kako ju je tada zaboljelo u trbuhu kao da mora obaviti veliku nuždu, odnosno da ima grčeve od menstruacije, međutim ne sjeća se što se potom dogodilo jer joj se zacrnilo pred očima te se ne sjeća ni poroda ni djeteta, piše Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Istraga smrti novorođenčeta, ilustracija - 4 Rasvijetljen misterij Detalji slučaja koji je zgrozio Hrvatsku: Otkriveno što je pokazala obdukcija bebe koja je pronađena uz cestu

Pročitajte i ovo Oliver Ojdanić, psihijatar - 2 Užas u Hlevnici Psihijatar o ženi koja je mrtvu bebu ostavila u snijegu pored ceste: "To je jako teško djelo. Zaista ne znamo što se događalo u njezinoj glavi"

Jedna svjedokinja rekla je istražiteljima da je žena u jednom trenutku rekla da mora na WC i otišla na 10-ak minuta, a kada se vratila, bila je sva krvava, iako se ponašala normalno. Tada su joj dali košulje kako bi prikrila krvarenje.

Vještačenjem psihijatra utvrđeno je da je 32-godišnjakinja sniženih intelektualnih sposobnosti na razini ispod prosječne do granične inteligencije, jednostavnije strukturirana s dominirajućim patološkim psihološkim obranama, kao što su potiskivanje i negacija.

Pročitajte i ovo Hlevnica: Stravičan zločin - 4 Dnevnik Nove TV doznaje Policija riješila užas u Hlevnici: Pronašli ženu koja je bacila mrtvu bebu, poznato i koliku bi kaznu mogla dobiti

Navodi se i slaba anticipacija posljedica svojih postupaka, niska frustracijska tolerancija, sklonost impulzivnom reagiranju, slabo razvijen osjećaj krivnje te slabo razvijene introspektivne sposobnosti. Postoji stoga mogućnost da je vrlo slabo imala uvid u svoje tjelesno stanje te time i u postojanje trudnoće. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene