Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POKRENUTA ISTRAGA

Šok na granici: Hrvatica rodila i bebu ostavila u vinogradu. "Brojni su okidači za ovakav čin"

Aktualno Galerija Beba ostavljena u vinogradu - 1 Beba ostavljena u vinogradu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Beba ostavljena u vinogradu - 2 Beba ostavljena u vinogradu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Beba ostavljena u vinogradu - 3 Beba ostavljena u vinogradu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Goran Arbanas, psihijatar Klinike za psihijatriju Vrapče Galerija 1/4 >>
S hrvatsko-mađarske granice stiže šokantna priča.

31-ogodišnja Hrvatica iz Belog Manastira, rodila je u jednom mađarskom vinogradu i novorođenče ostavila između trsja. Liječnici hitne pomoći i policija stigli su dok je beba još bila živa.

Nakon prve pomoći na terenu, helikopterom je prevezena u bolnicu, ali prekasno. Preminula je unatoč naporima liječnika.

"31-godišnja žena s hrvatskim državljanstvom koja je dijete rodila u Mađarskoj i ostavila ga, vjerojatno dan ranije, završila je u bolnici u Osijeku. Unatoč proturječnim informacijama, naši su kolege, zajedno s hrvatskim - otkrili gdje će tražiti novorođenče", priopćila je mađarska policija na Facebooku.

Pročitajte i ovo Ilustracija POLICIJA OBJAVILA DETALJE Tragedija u Biogradu: Utopio se tinejdžer, plivao je s prijateljima, a onda se odlučio sam vratiti na obalu...
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POLICIJA UPOZORAVA Namjerno udario osobu s invaliditetom na pješačkom prijelazu: Pješak je u strahu pružio ruku, a onda...

Alarmirali su ih iz KBC-a Osijek. O svemu su, potvrđuju, obavijestili i nadležni Centar za socijalnu skrb. Rodilja je pregledana i danas otpuštena iz bolnice. Kako tvrde, u dobrom je stanju. No, pokrenuta je istraga.

"S obzirom na prirodu događaja u javnost nećemo iznositi nikakve informacije, osim činjenice da policija poduzima sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti uključujući i međunarodnu policijsku suradnju", priopćili su iz MUP-a za Dnevnik Nove TV.

Hrvatska policija surađuje s Mađarima. Nitko ne potvrđuje jesu li razgovarali sa ženom, inače, iz Belog Manastira. Brojni su okidači za ovakav čin, kažu psihijatri.

"Nakon poroda naravno da se žena nalazi u jednom posebnom emocionalnom stanju. Postoji hormonski disbalans i nove okolnosti, pogotovo ako se radi o ženama koje prvi put rađaju", pojasnio je za Dnevnik Nove TV Goran Arbanas, psihijatar u Klinici za psihijatriju Vrapče.

Beba ostavljena u vinogradu - 1 Goran Arbanas, psihijatar Klinike za psihijatriju Vrapče Foto: DNEVNIK.hr

Najčešće proživljavaju različite psihičke tegobe, pa i zbog narušenih partnerskih i odnosa u obitelji, objašnjava Arbanas.

"U konkretnom slučaju će se psihijatrijskim vještačenjem utvrditi je li se kod osobe radilo o nekom posebnom psihičkom stanju. To može biti postporođajna depresija, psihoza, ali to se mora individualno procjenjivati", zaključio je Arbanas u Dnevniku Nove TV.

Policija mađarskog okruga Baranja vodi istragu ubojstva osobe mlađe od 14 godina. Što je prethodilo ovom slučaju tek treba utvrditi. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene