Filmska pljačka dogodila se u zračnoj luci u brazilskom Sao Paulu. Osam naoružanih muškaraca upalo je na terminal i ukralo 750 kilograma zlata.


Maskirani pljačkaši u zračnu luku došli su lažnim policijskim vozilima, odjeveni u policajce. Uzeli su zlato, dvoje talaca koji su zaposelnici aerodroma i automobilima odjurili u nepoznatom smjeru. Vozila su naknadno pronađena, ali lopovima i njihovu ulovu ni traga.

Vezani članci Dvorana s laptopima Probleme dubrovačkom DORH-u ne rade masoni već lopovi: Ukradeni su im - službeni laptopi Slika nije dostupna Policija ne pamti ovakav slučaj: Lopovi doslovno odnijeli cijelu kuću!

Taoci su pušteni, a nitko nije ozlijeđen. Zlato, koje je trebalo završiti u Zürichu i New Yorku, vrijedno je oko 40 milijuna dolara. Prema brazilskoj federalnoj policiji, lopovi su vjerojatno imali pristup internim informacijama o operacijama zračne luke, javlja CNN.

U travnju ove godine naoružani pljačkaši ukrali su veliki novčani iznos iz albanske međunarodne zračne luke Tirana koji je trebao stići u Beč. Jedan od napadača ubijen je tijekom policijske potjere, a četvorica su uhićena.