Filmska pljačka dogodila se u zračnoj luci u brazilskom Sao Paulu. Osam naoružanih muškaraca upalo je na terminal i ukralo 750 kilograma zlata.


Maskirani pljačkaši u zračnu luku došli su lažnim policijskim vozilima, odjeveni u policajce. Uzeli su zlato, dvoje talaca koji su zaposelnici aerodroma i automobilima odjurili u nepoznatom smjeru. Vozila su naknadno pronađena, ali lopovima i njihovu ulovu ni traga.

Vezani članci Provjereno: Inflacija - 5 Kako se Hrvati čuvaju od inflacije i pripremaju za novu valutu? "Kada posjedujete taj plemeniti metal, ne ovisite o nikome" Pljačka Finina kombija u Rijeci FOTO Policijska akcija u tijeku: Opljačkan Finin kombi u garaži za dostavu

Taoci su pušteni, a nitko nije ozlijeđen. Zlato, koje je trebalo završiti u Zürichu i New Yorku, vrijedno je oko 40 milijuna dolara. Prema brazilskoj federalnoj policiji, lopovi su vjerojatno imali pristup internim informacijama o operacijama zračne luke, javlja CNN.

U travnju ove godine naoružani pljačkaši ukrali su veliki novčani iznos iz albanske međunarodne zračne luke Tirana koji je trebao stići u Beč. Jedan od napadača ubijen je tijekom policijske potjere, a četvorica su uhićena.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju