Filmska pljačka dogodila se u zračnoj luci u brazilskom Sao Paulu. Osam naoružanih muškaraca upalo je na terminal i ukralo 750 kilograma zlata.


Maskirani pljačkaši u zračnu luku došli su lažnim policijskim vozilima, odjeveni u policajce. Uzeli su zlato, dvoje talaca koji su zaposelnici aerodroma i automobilima odjurili u nepoznatom smjeru. Vozila su naknadno pronađena, ali lopovima i njihovu ulovu ni traga.

Vezani članci Policija, ilustracija Pljačke se samo nižu: Iz pošte u Splitu uz prijetnju pištoljem ukraden novac Brazil su stigla takva vremena da su građanima novčanice počele otimati i ptice (FOTO: YouTube/Screenshot) Da vam je netko ovo pričao: Kamere zabilježile neviđenu pljačku, lopov doslovno odlepršao s novcem

Taoci su pušteni, a nitko nije ozlijeđen. Zlato, koje je trebalo završiti u Zürichu i New Yorku, vrijedno je oko 40 milijuna dolara. Prema brazilskoj federalnoj policiji, lopovi su vjerojatno imali pristup internim informacijama o operacijama zračne luke, javlja CNN.

U travnju ove godine naoružani pljačkaši ukrali su veliki novčani iznos iz albanske međunarodne zračne luke Tirana koji je trebao stići u Beč. Jedan od napadača ubijen je tijekom policijske potjere, a četvorica su uhićena.