Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protutenkovsko oružje

Planirali državnog tužitelja raznijeti bazukom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri Cipranina, uključujući jednog 'paranoičnog osuđenika', namjeravali su protutenkovskim oružjem ubiti glavnog državnog tužitelja.

Plan tog spektakularnog atentata obznanio je pred sudom u Nikoziji istražitelj ciparske policije. Trojci osumnjičenih se stavlja na teret zločinačko udruživanje radi ubojstva i posjedovanje vojnog oružja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na Cipru Sretno do kraja života? Policija otkrila 133 lažna vjenčanja, uhićeno više osoba Ilustracija Mračna pozadina Otkriveno tko stoji iza više od 100 atentata u Jemenu: Ubijani su ljudi koji nemaju veze s terorizmom

>> Sjevernokorejski državnik smaknut minobacačkom paljbom!

Među osumnjičenima je i zatvorenik Andreas Ounoufriou (61), osuđen na 18 godina zatvora zato što je 1996. godine pokušao ubiti suca.

Policijski istražitelj rekao je pred sudom u Nikoziji kako je Andreas Ounoufriou iza rešetaka organizirao pokušaj likvidacije državnog tužitelja Petrosa Cleridesa, i to nekoliko mjeseci prije no što je Ounoufriou trebao biti oslobođen izdržavanja četverogodišnje zatvorske kazne zbog bježanja iz zatvora.

Ounoufriou, za koga se vjeruje da duboko mrzi tužitelja, navodno je nagovarao ostalu dvojicu osumnjičenih, da mu sa slobode pomognu u izvođenju atentata, prenosi agencija AP. Policijski istražitelj je rekao kako je Ounoufriou planirao ubojstvo iz zatvora da bi mogao reći kako nije umješan jer je iza rešetaka.

Ounoufrija je policiji prijavio doušnik, te su osumnjičeni stavljeni pod nadzor, a zatim i uhićeni. Do ubojstva državnog tužitelja Cleridesa je navodno trebalo doći 28. listopada, kraj njegove kuće, uz pomoć lakog protutenkovskog oružja turske proizvodnje.

U noći koju su odredili za ubojstvo, osumnjičeni su uhvaćeni kad je atentator došao po raketni bacač kod pomagača, inače zaposlenog u ciparskim snagama sigurnosti. Policija je ranije otkrila gdje je sakriven raketni bacač, te ga je pravovremeno zamijenila bacačem bez eksplozivne bojne glave.

Ounoufriou je na sudu rekao kako je to sve teorija čiji je autor drugi osuđenik, koji se želi dokopati prijevremenog izlaska iz zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene