Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamjenik ministra obrane

Sjevernokorejski državnik smaknut minobacačkom paljbom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki sjevernokorejski vojni dužnosnik smaknut je zbog toga jer je popio alkoholno piće tijekom 100 dana žalovanja za pokojnim 'Dragim vođom' Kim Jong-ilom.

Južnokorejski mediji prenose kako je zamjenik sjevernokorejskog ministra obrane, Kim Chol, bio primoran stati na točno određeno mjesto na vojnom poligonu, gdje su ga pogodili minobacačkom granatom te na taj način smaknuli.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

>> Nestala prva dama Sjeverne Koreje!

Zapovijed da ga se 'uništi da niti kosa ne ostane iza njega', navodno je dao Kim Jong Un, sin i Kim Jong-ila i njegov nasljednik na čelu Sjeverne Koreje, prenosi Daily Mail.

Svjetski mediji već su izvještavali o tome kako su tijekom dvodnevnog žalovanja za Kim Jong-ilom bili organizirani masovni skupovi u kojim su ljudi morali naricati i plakati, a tko se nije odazvao, završio bi u logoru. Ta dva dana, bilo je zabranjeno napraviti i međunarodni poziv iz te zemlje.

Nakon toga, uslijedilo je 100 dana 'bez užitaka', kojim se zabranilo konzumiranje alkohola, pod cijenu smrtne kazne. Upravu tu se ogriješio zamjenik ministra obrane Sjeverne Koreje i skončao u eksploziji minobacačke granate.

No, Chol nije bio jedinikoji je smaknut zbog konzumiranja alkohola tijekom perioda zabrane. Ukupno 14 viših partijskih dužnosnika smaknuto je zbog istog grijeha, prema naredbi Kim Jong Una.

Pentagon: Novi vođa Sjeverne Koreje nakon godinu dana još je uvijek misterij

Hoće li novi vođa Sjeverne Koreje slijediti opasni put svoga oca još nije jasno, unatoč zabrinjavajućem ponašanju te zatvorene države tijekom prve godine njegova vladanja, kazao je u srijedu američki ministar obrane Leon Panetta.

'Ostaje činjenica da još ne znamo hoće li ili neće ići putem svoga oca i predstavlja li drugačiji oblik vodstva u budućnosti', kazao je Panetta na zajedničkoj konferenciji za novinare s južnokorejskim ministrom obrane u Pentagonu.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un u svojim kasnim 20-im godinama života ulaže napore kako bi ostavio dojam pristupačnijeg vođe u odnosu na njegova oca kojega je naslijedio u prosincu. U javnosti se pojavljuje mašući i smiješeći se, a čak je nazočio i koncertu koji je uključio Disneyeve likove te se, što je do sada bilo neuobičajeno, pojavljivao u javnosti u pratnji supruge.

Južnokorejski ministar obrane Kim Kwan-jin kazao je kako se čini da sjevernokorejski vođa pokušava provesti ekonomske reforme iako je nejasno hoće li uspjeti. No, kad se radi o vojnim pitanjima čini se da nastavlja tvrdu politiku oca, kaže Panetta koji ukazuje na dokaze o pripremi novih balističkih i nuklearnih pokusa te o nastavku programa obogaćivanja urana. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene