Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Planinska gorila prilagođava se čovjeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije nove skupine planinskih gorila, a riječ je o ugroženoj vrsti, prilagodit će se suživotu s čovjekom, objavile su vlasti u Ugandi koju sve više posjećuju turisti kako bi vidjeli gorile u nacionalnom parku Bwindi.

"S rastućim brojem stranih turista, potražnja je veća od ponude", objavila je glasnogovornica Ugandske službe za faunu (UWA) Lilian Nsubuga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Infekcija u SAD-u U ZOO vrtu koronom zaraženo najmanje 13 gorila, virus im donio cijepljeni zaposlenik: "Najgore nije prošlo, idemo iz dana u dan" Slika nije dostupna Najstarija ima 48 godina Zarazio ih djelatnik: Gorile u američkom zoološkom parku oporavljaju se od koronavirusa

Dodala je da će "proces prilagodbe (tih dviju novih skupina) trajati godinu do dvije".

Četiri skupine primata već su naviknute na turiste u nacionalnom parku Bwindi, u kojem živi većina planinskih gorila u tom dijelu istočne Afrike.

Uganda je u studenome 2006. godine za 33 posto povisila cijene ulaznica za turiste koji žele vidjeti gorile. Od tada za sat posjeta nacionalnom parku treba izdvojiti 500 umjesto 375 dolara.

Populacija planinskih gorila, kojih je u svijetu samo 700 jedinki, obitava u Ugandi, Ruandi i Demokratskoj Republici Kongu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene