Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Times Square na Manhattanu je ponovo otvoren za promet nakon što ekipa pirotehničara policijske uprave New Yorka (NYPD) nije našla eksplozivnu napravu u napuštenom kombiju, izvijestile su američke TV mreže.


Ekipa pirotehničara koristila je robota s kamerom, kako bi ispitala sumnjivi bijeli kombi sa zatamnjenim staklima, bez registarskih pločica, koji je dva dana bio parkiran na Times Squareu.

Kao mjera opreza, evakuirana je obližnja zgrada burze tehnoloških dionica NASDAQ, na križanju 7. avenije i 42. ulice u središnjem dijelu Manhattana. Ekipa pirotehničara koristila je robota s kamerom, kako bi ispitala sumnjivi bijeli kombi sa zatamnjenim staklima.

Vezani članci Slika nije dostupna SAD: Podignuta optužnica protiv bombaša s Times Squarea Slika nije dostupna Za Times Square krivi pakistanski talibani

Policija je objavila da je blokirano cijelo okolno područje oko 42. ulice između 7. avenije i Broadwaya. Kombi je marke Dodge iz 1992., bez registarskih pločica. Policije je odgovorila na poziv hitnoj službi 911. o sumnjivom kombiju.

Na Times Square u New Yorku se u četvrtak održava najveći doček Nove godine na otvorenom u SAD-u, koji će okupiti desetke tisuća turista i drugih posjetitelja, pa su pojačane mjere sigurnosti. (Hina)